Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση των δικαστών στις αναφορές Παπανδρέου

Κριτική στην κριτική του πρωθυπουργού


Οι δικαστικοί ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών
Οι δικαστικοί ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν από τον πρωθυπουργό δίνουν οι δικαστές, υποστηρίζοντας ότι οι «τοποθετήσεις και γενικεύσεις του αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης, για τα οποία δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού:

«Τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για ''οικονομική κατοχή;'. Αυτή την οικονομική κατοχή, θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί, και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους.

» Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια.»

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, «οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου».

«Συνεπώς», συμπληρώνεται, «έχουν καταβάλει όσο ουδείς τον οβολό τους και δεν αποτελούν "κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του».

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Παπανδρέου περί εκκρεμών υποθέσεων, οι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι «εφαρμόζουν με ευλάβεια τους νόμους του Κράτους και επομένως εκφράσεις όπως 'αρνησιδικία με τερτίπια' ανέμεναν να μην ειπωθούν, διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: