Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αγρίνιο: Ηχηρό μήνυμα από τους απεργούς


Δύο από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην πόλη του Αγρινίου εδώ και δεκαετίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα...

και ολοκληρώθηκαν με δυο ξεχωριστές πορείες στο κέντρο της πόλης. Στις 9.30 στην κεντρική πλατεία είχαμε τη πρώτη συγκέντρωση από τις ενώσεις που εκπροσωπούνται από το ΠΑΜΕ (ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ κ.α) με πολλούς ομιλητές και μεγάλη παρουσία κόσμου ενώ λίγο πριν το ξεκίνημα της Μπαϊμπά -από όπου άρχισε και η πορεία που ακολούθησε-είχαμε και σταματημένα τρακτέρ από συμμετέχοντες αγρότες.

Παρουσία και μάλιστα σημαντική έδωσαν και μαθητές από σχολεία όπως και δάσκαλοι-καθηγητές. Κοινός τόπος σε όλες τις αναφορές ήταν η διαφοροποίηση των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους χώρους, το οποίο αγωνίζεται για ολική ανατροπή όχι μόνο του πολιτικού συστήματος αλλά της ίδιας της μορφής της οικονομίας και της κοινωνικής οργάνωσης. Ομιλίες εκφώνησαν οι κ.κ. Ποσοτίδης(ΠΑΣΥ), Ζησιμοπούλου(ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), Φράγκος(Συντονιστικό Μαθητών), Ραμμόπουλος (Εργατικό Κέντρο Αγρινίου) και Κατσιγιάννης (Πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων).

Αντίστοιχα μεγάλη συγκέντρωση είχαμε και στην πλατεία Ειρήνης με ώρα έναρξης 10.00 από τις συντονισμένες κινήσεις Ενώσεων Πολιτών με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου(υπήρξε απόλυτη πειθαρχία στο κάλεσμά του για να μην ανοίξει κανένα μαγαζί και ο χώρος εστίασης-αναψυχής μέχρι τις 11), τους Επαγγελματοβιοτέχνες, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους Δασκάλους-Νηπιαγωγούς, τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, εργαζομένους στο Δήμο, Οδοντιάτρους, Νοσοκομειακούς Γιατρούς και Υπαλλήλους.

Και στη συγκέντρωση αυτή υπήρχε κοινή συνθηματολογία αλλά και περιεχόμενο των ομιλιών που συνοψίζεται στην άρνηση των πολιτικών που πάει να περάσει η κυβέρνηση ενώ από τους εκπροσώπους Δασκάλων-Νηπιαγωγών υπήρξε η έκκληση για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στους δρόμους. Μεγάλης προβολής έτυχαν και οι προτάσεις για μη πληρωμή των εκτάκτων εισφορών και των κάθε είδους «τελών» που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε και από τη συγκέντρωση αυτή πορεία στην πόλη με μπροστά τα σωματεία εργαζομένων και στην ουρά εκπροσώπους κινημάτων. Στο τέλος των ομιλιών διαβάστηκε ψήφισμα κατά του επερχόμενου πολυνομοσχεδίου που πάει αύριο στη Βουλή προς ψήφιση και των καθεστώτων εφεδρείας, ιδιωτικοποιήσεων κλπ.

Ομιλίες εκφώνησαν οι κ.κ. Τσιρώνης(εκπρ. Δημοτικών Υπαλλήλων), Μπαζώρας (μέλος Δ.Σ. Δασκάλων-Νηπιαγωγών), Ζαραβίνας (Κίνηση Ενάντια στην Πολιτική του Μνημονίου), Τηλιγάδας( Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου), Βούλγαρη(εκπρ. ΑΔΕΔΥ), Μαχαλιώτης(ΣΕΝΑ-νοσοκομειακοί υπάλληλοι), Μωσαΐδης(Ράδιο-ΤΑΞΙ Αγρινίου), Σωτηροπούλου(εκπρ. Ομοσπ. Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Ενώσεων Αιτ/νίας) και Μπεσίνης(πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου).

Σημειωτέον εξάλλου ότι το πρωί το δημαρχείο Αγρινίου τελούσε υπό τη συμβολική κατάληψη δημοτικών υπαλλήλων στα πλαίσια και των δικών τους κινητοποιήσεων.

agrinionews.गर
http://troktiko-blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: