Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αποκηρύσσει τα σενάρια συναίνεσης και συγκυβέρνησης η ΝΔ


http://newpost.gr
Αποκηρύσσει τα σενάρια συναίνεσης και συγκυβέρνησης η ΝΔ
Ξεκάθαρη τοποθέτηση με στόχο να αποδυναμώσει εν τη γεννέσει τους τα σενάρια περί συγκυβέρνησης που ξαναρχίζουν να φουντώνουν, αναμένεται να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα στις 16.00 το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να στείλει σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός του. Όσον αφορά στην κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προλάβει τυχόν πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο παρασκήνιο μέσω των οποίων επιχειρείται εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το εσωτερικό μέτωπο που δείχνει να διατηρείται, ο κ. Σαμαράς θέλει να καταστήσει σαφές προς ομάδα συγκεκριμένων βουλευτών ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης σε πολιτικές που έχουν αποδειχθεί εσφαλμένες, αλλά ούτε και πιθανότητες συγκυβέρνησης με πολιτικές δυνάμεις που έχουν απολέσει το πολιτικό του κεφάλαιο στην κοινωνία και επιχειρούν να συμπαρασύρουν στην πολιτική άβυσσο και την ΝΔ.

Εκ παραλλήλου, θα επιμείνει στην πολιτική πρόταση της ΝΔ για την οικονομία, αποσαφηνίζοντας ότι όσον αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχουν δεσμευτικές προτάσεις που «χαϊδεύουν αυτιά» -κύριο σημείο της διαφοροποίησης μερίδας «γαλάζιων» βουλευτών- αξιοποιώντας ταυτόχρονα και το ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στην ΝΔ και την Τρόικα το οποίο, όπως εκτιμούν στην Συγγρού, ευνοεί την ΝΔ καθώς ανεβάζει την αξία των μετοχών της στο «κοινωνικό χρηματιστήριο».

Επιπρόσθετα, στην ΝΔ ποντάρουν και στη σταδιακή αναστροφή του κλίματος στην Ευρώπη, κυρίως στο επίπεδο των ευρωβουλευτών και των στελεχών της Κομισιόν, που φαίνονται να αντιλαμβάνονται τη λανθασμένη συνταγή που ακολουθείται για την Ελλάδα διαμορφώνοντας κλιμακωτά περιβάλλον αντίδρασης στις αποφάσεις του Βερολίνου.

Είναι χαρακτηριστική –όπως επεσήμανε το Σάββατο το Newpost.gr- η στάση που επεφύλαξαν τα στελέχη των κεντροδεξιών κομμάτων στoυς «γαλάζιους» ομολόγους τους, όταν συναντήθηκαν προ μηνός στις Βρυξέλλες, στην καθιερωμένη συνεδρίαση που προηγείται της Συνόδου του ΕΛΚ, τα οποία εμφανίστηκαν υποχωρητικά απέναντι στις θέσεις της ΝΔ, κατανοώντας όχι μόνο την πολιτική τους βάση αλλά και την οικονομική τους διάσταση και υπόβαθρο.

Σε κάθε περίπτωση, στην ΝΔ εκτιμούν ότι όσο η Ευρώπη εμφανίζεται έντονα διαφοροποιούμενη προς τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποσπούν πολιτικά οφέλη, προσεταιριζόμενοι την κοινωνία, η οποία έχει τοποθετηθεί απέναντι στην Τρόικα, το Βερολίνο και το Παρίσι, ενώ παράλληλα διατηρούν και το ζωτικό χώρο που ως αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικούν και τον οποίο κρίνους ως αδιανόητο να τον παραχωρήσουν σε πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στα άκρα, είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς.


Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: