Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τρόμος κάθε μέρα στις γειτονιές από τους ληστές!

Κύριε Παπουτσή μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημα; Αλλιώς να βγείτε και να το πείτε


http://img.protothema.gr/60F2D0A9DE5A7226539802AB15FB762F.jpg
Η εισβολή με καλάσνικοφ Σάββατο μεσημέρι στο σούπερ μάρκετ της Ν. Ερυθραίας, οι δύο επιθέσεις σε σπίτια των βορείων προαστίων αλλά και οι δεκάδες διαρρήξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουν κάνει τη ζωή των πολιτών στις γειτονιές της Αθήνας εφιαλτική.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ουσιαστικά διαλύει την ομάδα ΔΙΑΣ μειώνοντας τη δύναμή της κατά 40%. Μάλιστα από τους περίπου 2000 αστυνομικούς που βγήκαν από τις Ακαδημίες δεν πήγε ούτε ένας στην ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ διατέθηκαν 480 στα Ματ και 280 στην τροχαία.

Πλέον η κατάσταση είναι οριακή οι ληστές μπαίνουν στα σπίτια βιάζουν και τρομοκρατούν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε η σύσκεψη κορυφής που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και χρειάζεται άμεσα να βρεθούν λύσεις.

Ο κ. Παπουτσής οφείλει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την πάταξη της εγκληματικότητας και να μην αναλώνεται στο πώς θα διαλύσει τους συγκεντρωμένους από την πλατεία Συντάγματος ή θα φρουρεί τους πολιτικούς και τους επωνύμους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της αστυνομίας κάθε 24ωρο στην Αττική πραγματοποιούνται δύο εισβολές ληστών-βιαστών σε κατοικίες, ενώ την περασμένη εβδομάδα θρηνήσαμε και το πρώτο θύμα στην Κερατέα.

Η επίθεση με καλάσνικοφ στο MEGA AB Bασιλόπουλος στην Εθνική οδό έδειξε πως οι συμμορίες των ληστών έχουν αποθρασυνθεί τελείως και δεν διστάζουν να εισβάλουν σε καταστήματα σε ώρες αιχμής αδιαφορώντας για το αν θα υπάρξουν αθώα θύματα. Έτσι μπαίνουν ληστεύουν και εξαφανίζονται πριν καλά καλά η αστυνομία ενημερωθεί για τα συμβάντα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο εκτός από τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ μόνο στην Αττική έγιναν 2 εισβολές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαρρήξεις σε διαμερίσματα την ώρα που οι ένοικοι έλειπαν.

Μέσα στην εβδομάδα οι συμμορίες των αδίστακτων ληστών μπήκαν σε δεκάδες σπίτια και αφού τρομοκράτησαν και κακοποίησαν πολίτες έφυγαν αρπάζοντας ακόμα και τα αυτοκίνητα τους. Η αστυνομία μέχρι στιγμής προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να αντιμετωπίσει την νέα «μεταλλαγμένη» μορφή εγκληματικότητας.

Ουσιαστικά στήνει μπλόκα σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων αλλά με αποδεκατισμένη την «αιχμή του δόρατος» που είναι η ομάδα ΔΙΑΣ το πρόβλημα δεν λύνεται. Οι πληροφορίες λένε πως εκτός από τη σκληρή συμμορία με τα καλάσνικοφ υπάρχουν άλλες δέκα ομάδες αλλοδαπών κακοποιών που ειδικεύονται στις εισβολές σε σπίτια στην περιοχή της Αθήνας.

Από αυτές οι πέντε εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα σκληρές ενώ οι υπόλοιπες αποτελούνται από άτομα που είτε πραγματοποιούσαν ληστείες τραπεζών είτε ληστείες σε καταστήματα και πλέον ασχολούνται με τις εισβολές στα σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: