Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έκκληση Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών για συστράτευση και συνεννόηση

Ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Έκκληση προς τις πολιτικές, κοινωνικές και πνευματικές δυνάμεις της χώρας για «συστράτευση και συνεννόηση» πάνω στα μείζονα θέματα του λαού και της χώρας απευθύνει εκ νέου -με ομόφωνο ψήφισμα της - η Ένωση των Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών. Τονίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό «στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων, των όποιων ιδεολογικών εμμονών, των όποιων λογικών αντιπαραθέσεων και των όποιων φιλοδοξιών».

Παράλληλα η Ένωση μαζί με το ψήφισμά της, το οποίο θεωρεί συνέχεια σχετικού διαβήματός της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 29 Μαρτίου 2011, έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που είχε αποστείλει τότε ο πρόεδρός της Κ. Πυλαρινός στον Κάρολο Παπούλια, με την οποία του ζητούσε «να απαιτήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας, υπό την προεδρία του έχοντος την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Βουλής».

Στο ψήφισμά της η Ένωση των Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών εκφράζει την ανησυχία της για την πορεία των πραγμάτων της χώρας και σημειώνει ότι «η δοκιμασία των Ελλήνων και ο κίνδυνος για την τύχη των εθνικών μας συμφερόντων δεν επιδέχονται, αλλά ούτε και ανέχονται περαιτέρω καθυστερήσεις».

«Το κύρος και η υπόσταση του ελληνικού κράτους και της δημοκρατίας μας διακυβεύονται» επισημαίνουν στο ψήφισμά τους (της 9ης Οκτωβρίου) οι Έλληνες τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές και τονίζουν:

«Οι άθλιες σημερινές πιέσεις και οι πανταχόθεν εκπορευόμενοι, εις βάρος της Ελλάδος, εκβιασμοί, παράλληλα με τα δικά μας παλαιά και νέα λάθη και την εκ μέρους μας ανοχή σε μια μακροχρόνια παρακμιακή συμπεριφορά σε όλους τους τομείς, μας οδηγούν στην απομόνωση μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο και μας οδηγούν στην ολική καταστροφή».

Ως εκ τούτου, οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές απευθυνόμενοι «προς όλους» ζητούν: «Ανταποκριθείτε στις ιστορικές σας ευθύνες και βοηθήστε το λαό και τους νέους που δοκιμάζονται. Με αίσθημα ευθύνης εμπνεύστε την ελπίδα και στηρίξτε τη δημιουργία. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί ορθια με αξιοπρέπεια και περηφάνια σε αυτή τη δοκιμασία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: