Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Θριαμβευτικά επανεκλέγεται η Κριστίνα Φερντάντες στην προεδρία της Αργεντινής

«Περίπατος» στην κάλπη

Δεύτερη προεδρική θητεία για την Κριστίνα Φερνάντες
Δεύτερη προεδρική θητεία για την Κριστίνα Φερνάντες (Φωτογραφία: Reuters )


Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή
Σαρωτική νίκη δίνει στην Κριστίνα Φερνάντες exit poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης και δημοσιοποιήθηκε πριν ακόμη κλείσουν οι τελευταίες κάλπες των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή. Η περονίστρια νυν πρόεδρος δείχνει να εξασφαλίζει ποσοστό που κυμαίνεται στο 55%, πέντε μονάδες υψηλότερο από αυτό των προκριματικών εκλογών του περασμένου Αυγούστου.

Ο Σοσιαλιστής Έρμές Μπίνερ ακολουθεί με ποσοστό 14%, εξοστρακίζοντας από τη δεύτερη θέση το ιστορικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (UCR), σύμφωνα με πηγές που είχαν πρόσβαση στο exit poll, που επικαλείται το Reuters και χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση.

Ο Σοσιαλιστής συνυποψήφιος κυβερνήτης της επαρχίας Σάντα Φε, Έρμές Μπίνερ, ακολουθεί με ποσοστό 14%, εξοστρακίζοντας από τη δεύτερη θέση το ιστορικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (UCR).

Η Κριστίνα Φερνάντες, γνωστή για τη μαχητικότητά της και την οικονομική ρυθμιστική πολιτική της, σύμφωνα με τη νομοθεσία χρειάζεται για να επανεκλεγεί είτε το 45% των ψήφων, είτε 40% των ψήφων υπό την προϋπόθεση όμως, ο αντίπαλός της να έχει άνω του 10% λιγότερες ψήφους από τις δικές της.

Συνεπώς απομένει η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να αρχίσει η Κριστίνα Φερνάντες πανηγυρικά τη δεύτερη θητεία της.

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη άμεσα πρόεδρος της Αργεντινής πιστώνεται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικές παροχές στους μη προνομιούχους, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν την εκλογική πελατεία των περονιστών.

Η πολιτική που ακολουθεί αποτελεί συνέχεια του οικονομικού προγράμματος του συζύγου της και τέως προέδρου Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από την κοινωνική και οικονομική κρίση που προκάλεσε η χρεοκοπία του 2001.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: