Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Χορστ Ράιχενμπαχ της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν

Επαφές με την κυβέρνηση

Ο Γερμανός επικεφαλής της ομάδας εργασία της Κομισιόν για την Ελλάδα επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις επαφές τους με κυβερνητικά στελέχη
Ο Γερμανός επικεφαλής της ομάδας εργασία της Κομισιόν για την Ελλάδα επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις επαφές τους με κυβερνητικά στελέχη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Κύκλο επαφών με κυβερνητικά στελέχη θα έχει στην Αθήνα ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχνεμπαχ, που ξεκινά την Τρίτη διήμερη επίσκεψη. Ο αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

Η ομάδα δράσης θα υποβάλλει στις αρχές Νοεμβρίου έκθεση για την κατάσταση που διαπίστωσε στην Αθήνα (θα περιέχει κατά πληροφορίες συγκεκριμένες αναφορές στη γραφειοκρατία) και θα αναλύει τα επόμενα βήματά της.

«Ο στόχος της ομάδας δράσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, ενώ οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομισιόν με αφορμή τη νέα επίσκεψη Ράιχενμπαχ στην Αθήνα.

Πηγές της Κομισιόν διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η επίσκεψη του Γερμανού πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει οποιαδήποτε σχέση με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυστηρότερη επιτήρηση της Ελλάδας υπό τον κ. Ράιχενμπαχ με απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελα Μέρκελ.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: