Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς Μετρό, λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ την Τρίτη, στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

Κανονικά ο Προαστιακός

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μετ' εμποδίων θα γίνονται και αύριο, Τρίτη, οι μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και την εργασιακή εφεδρεία.

Ο ΗΣΑΠ δεν θα κινηθεί από τις 12:00 έως τις 16:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, ενώ ο Προαστιακός θα λειτουργεί κανονικά.

Οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνικών θα πραγματοποιήσουν στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως τονίζουν, «η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων».

Επί ποδός και άλλοι κλάδοι

Κανονικά θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη το διοικητικό προσωπικό των ΚΤΕΛ.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι όλα τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 90% των εργαζομένων.

Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.

Νέες κινητοποιήσεις με δίημερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι.

Επίσης, οι καθηγητές προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: