Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Tην Τετάρτη η ψηφοφορία για τον EFSF στην ολομέλεια της γερμανικής Βουλής

Στην κρίση των βουλευτών

Οι Γερμανοί βουλευτές θα πρέπει να δώσουν στην Μέρκελ μια εντολή διαπραγμάτευσης για τα σχέδια στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης
Οι Γερμανοί βουλευτές θα πρέπει να δώσουν στην Μέρκελ μια εντολή διαπραγμάτευσης για τα σχέδια στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης (Φωτογραφία: Reuters )


Βερολίνο, Γερμανία
Η ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου, και όχι μόνο η επιτροπή προϋπολογισμού, αναμένεται να ψηφίσει την Τετάρτη τις προτάσεις για την ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF). Ενημερώνοντας την αντιπολίτευση, η Μέρκελ ανέφερε πως στόχος είναι η δύναμη του μηχανισμού να φτάσει, με μόχλευση των κεφαλαίων του, το 1 τρισ. ευρώ.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναμενόταν να ζητήσει την έγκριση των προτάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, ενόψει της δεύτερης και σημαντικότερης συνόδου την Τετάρτη, αλλά ο κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών φέρεται να ζήτησε να κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια.

Οι Γερμανοί βουλευτές θα πρέπει να δώσουν στην Μέρκελ μια εντολή διαπραγμάτευσης για τα σχέδια στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

Το Σεπτέμβριο, το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ζήτησε με απόφασή του οι βουλευτές να εμπλέκονται περισσότερο στη διαδικασία αποφάσεων για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να κληθούν να αποφασίσουν και οι 620 βουλευτές για το θέμα της ενίσχυσης του EFSF και όχι μόνο τα 42 μέλη της επιτροπής Υποθέσεων Προϋπολογισμού.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: