Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρκοζί - Μέρκελ για τις ελληνικές εξελίξεις

Αναστάτωση μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος


http://img.protothema.gr/907216921D288B3B31CEFFC1AA1F8B87.jpg
Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου.

Ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίζεται, μέσω συνεργατών του, «θλιμμένος» από την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αρνητική είναι η αντίδραση και της Άνγκελα Μέρκελ.

Συνεργάτης του Γάλλου προέδρου χαρακτήρισε την κίνηση του πρωθυπουργού «παράλογη και επικίνδυνη», ενώ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, ο κ. Σαρκοζί εμφανίζεται εκνευρισμένος, καθώς θεωρούσε πως είχε λύσει το ελληνικό ζήτημα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μουδιασμένο» φαίνεται πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και το Βερολίνο. «Οργή» για το δημοψήφισμα εκφράζουν οι κυβερνητικοί εταίροι της κυρίας Μέρκελ. «Η είδηση αυτή με εξόργισε» δήλωσε στο Γερμανικό Ραδιόφωνο ο Ράινερ Μπρούντερλε, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Δεν υπάρχουν σχόλια: