Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος: «Ελάτε να με ρίξετε στην Βουλή»









Γιώργος: «Ελάτε να με ρίξετε στην Βουλή»
Το σημερινό έκτατο υπουργικό συμβούλιο είναι πασιφανές ότι δεν πραγματοποιείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, αλλά για να διασφαλιστεί η παραμονή ή όχι της Κυβέρνησης Παπανδρέου στην εξουσία.

Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για την πιο κρίσιμη συνεδρίαση των τελευταίων δυο ετών, ενώ παράλληλα οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι θα υπάρξουν μια σειρά από τοποθετήσεις οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν συγκρουσιακό κλίμα ανάμεσα στους «δελφίνους» και τον Πρωθυπουργό.

Τα σενάρια που διαρρέονται είναι ποικίλα αλλά αυτό που ο κ. Παπανδρέου έχει στο μυαλό του είναι να επιχειρήσει την αποφυγή αναμέτρησης με τους ισχυρούς Υπουργούς-μάλλον απίθανο- και να πάει στην Βουλή οπότε και εκεί θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του τονίζοντας ότι «όποιος θέλει να με ρίξει ας το κάνει μέσα στο Κοινοβούλιο».

Στο μεταξύ ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δεν μπορούν να εκτιμήσουν ποια πολιτική στάση θα κρατήσει εν τέλει αλλά και τι ακριβώς θα επιχειρήσει πραγματικά προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και οι δυο-τρεις στενοί του φίλοι. Μάλιστα πολλά κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η αποψινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν λάθος επιλογή γιατί εκεί θα είναι αναγκασμένος ο κ. Παπανδρέου να κονταροχτυπηθεί με τους κορυφαίους χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ή να έχει την παραμικρή ένδειξη μέχρι αυτή την ώρα τι θα συμβεί αλλά και τι έχουν στο μυαλό τους.

Πληροφορίες- που εν τω μεταξύ δεν έχουν διασταυρωθεί- επιμένουν ότι η αντιπαράθεση που ετοιμάζουν στον κ. Παπανδρέου θα είναι σκληρή και ανελέητη। Εν πολλοίς αυτό που θα επιχειρηθεί είναι να αναγκάσουν τον Πρωθυπουργό σε παραίτηση.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: