Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«Πυρά» του βέλγου πρωθυπουργού κατά Παπανδρέου








«Πυρά» του βέλγου πρωθυπουργού κατά Παπανδρέου
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρει βαριά ευθύνη, μετά την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, διότι προκαλεί αβεβαιότητα», δήλωσε σήμερα ο βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.

«Ο Παπανδρέου φέρει βαριά ευθύνη», δήλωσε ο Λετέρμ στα βελγικά μέσα ενημέρωσης. «Οι αγορές έχουν ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας», υπογράμμισε.

Το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν και πάλι πτώση αποδεικνύει «ότι δημιουργήθηκε ξανά ανασφάλεια, την ώρα που όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από ασφάλεια και εμπιστοσύνη», επεσήμανε ο βέλγος πρωθυπουργός.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο της προηγούμενης Τετάρτης θα βοηθούσαν στην αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης», συνέχισε.

Ο Λετέρμ εξάλλου εξέφρασε την έκπληξή του για την ανακοίνωση του έλληνα ομολόγου του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Ο Παπανδρέου δεν είχε μιλήσει σχετικά ούτε πριν, ούτε στη διάρκεια, ούτε μετά τη σύνοδο», είπε.

«Αυτό που μετράει είναι να περιοριστούν οι ζημιές», πρόσθεσε.

Ο βέλγος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ελπίζει πως οι Έλληνες έχουν επίγνωση ότι με το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% η ευρωζώνη έλαβε μία σημαντική απόφαση.

«Οι Έλληνες πρέπει να λάβουν την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος, όμως πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πλέον ένα καθαρά εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Λετέρμ.

Για την επίλυση της κρίσης χρέους είναι σημαντικό κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να συνεισφέρει, πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: