Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά το απόγευμα

Ραγδαίες εξελίξεις

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη για τις πρωτουβουλίες του
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη για τις πρωτουβουλίες του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 σήμερα, Τρίτη, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθεί η παραίτηση της κυβέρνησης.

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του χθες, Δευτέρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους. Αν δεν θέλει ο ελληνικός λαός αυτή την απόφαση, πολύ απλά δεν θα υλοποιηθεί».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την μυστική ψηφοφορία.

Η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα στις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου, ζητώντας μετ' επιτάσεως εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τόνισε ότι πρόκειται για τυχοδιωκτική κίνηση, που θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και υπογράμμισε ότι η ΝΔ «πάση θυσία δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί», προαναγγέλλοντας -ουσιαστικά- την ανάληψη πρωτοβουλίας.

Οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου έχουν προκαλέσει αναστάτωση διεθνώς, καθώς η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου θεωρείται πως βρίσκεται πλέον στον αέρα.

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εμφανίζονται εμβρόντητοι από την κίνηση, ενώ αρνούνται να σχολιάσουν -έως ότου ενημερωθούν επισήμως- το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: