Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλο πρωθυπουργό ζητά η Ευ.Καϊλή

«Όχι» σε δημοψήφισμα

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επιστολή κατέθεσε στον πρωθυπουργό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή, λέγοντας ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρητοποιηθεί.

Παράλληλα ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή της αναφέρει: «Στην συνεδρίαση της ΚΟ χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη. Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.

Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.

Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.

Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.

Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, οτι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.

Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.

Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.»

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε λίγο νωρίτερα και η Βάσω Παπανδρέου, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη.

Συγκεκριμένα η Βάσω Παπανδρέου, προσερχόμενη στη Βουλή ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

«Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία» δήλωσε η πρώην υπουργός.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β' Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι θα καθορίσει τη στάση του εγγράφως, τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία εξέθετε τις θέσεις του τη στιγμή που όπως, έλεγε, δεν τον άφησαν να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μίλησε κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο παρέπεμψε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθεί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρτάλης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε λογική ανεξαρτητοποίησης, καθώς και ότι δεν έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα η Βάσω Παπανδρέου.

Με το περιεχόμενο και το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος συνέδεσε την ψήφο του στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω» είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να έχω όλα τα στοιχεία, όλες τις παραμέτρους αυτού του προβλήματος. Για τι δημοψήφισμα μιλάμε, ποιο θα είναι το ερώτημα, σε ποια προθεσμία θα γίνει, και πως επίσης θα ανταποκριθούμε στην ολότητα του προβληματισμού που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: