Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Διαφοροποιείται και ο Βενιζέλος - Λέει ότι δεν ήξερε για το δημοψήφισμα

Νέο ρήγμα στο Μαξίμου


http://img.protothema.gr/3A8A816EF349AA100136132007D98BC7.jpg
Ο υπουργός των Οικονομικών και αντιπρόέδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του πρωθυπουργού να εξαγγείλει δημοψήφισμα. Ο κ. Βενιζέλος έμαθε την απόφαση του κ. Παπανδρέου μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς και τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής.


Κατά πληροφορίες, ο κ. Βενιζελος είχε λάβει γνώση μόνο για την απόφαση του κ. Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Μετά την κοινοποίηση της απόφασης του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο υπουργός των Οικονομικών μετέφερε στον κ. Παπανδρέου την άποψη ότι προτού ανακοινωθεί επισήμως το δημοψήφισμα θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η τρόικα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να διασταυρωθεί την έκταση της διαφωνίας του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπανδρέου. Μετά την επισήμανση αυτή, ο υπουργός των Οικονομικών ανέλαβε να συντάξει κείμενο επιστολής το οποίο αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τους ηγέτες της ευρωζώνης και τους επικεφαλής της τρόικας. Το πρωί της Τρίτης, από το νοσοκομείο όπου οσηλεύεται ο κ. Βενιζέλος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τους κυρίους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ολι Ρεν, Πουλ Τόμσεν και Γιόζεφ Άκερμαν, σε μια προσπάθεια να "προστατεύσει" την ομαλή καταβολήτης 6ης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: