Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

"Αν θέλουν να τον ρίξουν όσο θα είναι στις Κάννες" ρίχνει το γάντι το Μέγαρο Μαξίμου

Λεπτό προς λεπτό το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο


http://img.protothema.gr/01C05E7D68EECB719682A45C43082047.jpg

Το πιο κρίσιμο υπουργικό των τελευταίων δύο ετών θα ξεκινήσει σε λίγα λεπτά. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τον θανάσιμο εναγκαλισμό που συνθέτουν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να "πειθαρχήσει" στις εκκλήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που τον καλούν να παραιτηθεί αιτούμενοι το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο εκδόθηκε ανακοίνωση ότι αύριο Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στο περιθώριο της οποίας θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Nicolas Sarkozy, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης, Jean Claude Juncker, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον προσπαθεί να αξιοποιήσει και την εξέλιξη αυτή για να προβάλλει και να ενισχύσει την εικόνα του πρωθυπουργού. "Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη χώρα και τα συμφέροντά της", αναφέρεται στην ανακοίνωσηυ που απεστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, στη συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι ανεξαρτητοποιούνται, άλλοι στέλνουν επιστολές ζητώντας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να διαρρεύσει η διαφωνία του στο δημοψήφισμα, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί και δεν θα συναινέσει με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί και βουλευτές αναμένουν από τον πρωθυπουργό ή να παραιτηθεί ή να προκηρύξει εκλογές. Αν δεν το κάνει τότε η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι σίγουρο πως θα έχει θετική κατάληξη. Απέναντι στις πιέσεις το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως θα πάει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του G20. "Αν θέλουν να τον ρίξουν όσο θα είναι σε εθνική αποστολή" είναι το μήνυμα των επιτελών του προκειμένου να μπορούν να μιλήσουν για αποστασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: