Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συνεννόηση με τον Αντ.Σαμαρά θα επιδιώξει ο Γ.Καρατζαφέρης για την προκήρυξη εκλογών

Μετά τις πρωτοβουλίες Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να συντονιστεί η αντιπολίτευση αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με στόχο την προκήρυξη εκλογών, ή τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος πριν από λίγο.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η χώρα οδηγείται σε πλήρη αποσύνθεση και ο κόσμος αγωνιά ενώ οι θεσμοί παραπαίουν.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα βρίσκονται στον αστερισμό της παράνοιας και απηύθυνε δημόσια έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ή να μεδοθεύσει άμεσα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή με σύμφωνη γνώμη αρχηγών να πάμε σε εκλογές το Νοέμβριο.

«Με κάθε τρόπο πρέπει να επαναφέρουμε την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα για να αποφύγουμε τις τεράστιες δοκιμασίες και τον διεθνή διασυρμό, με τις ανυπολόγιστες συνέπειες που ήδη δρομολογούνται σε βάρος της Ελλάδος» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Η συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό 9, ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Ο άνθρωπος 'τα έχει χάσει', δεν χωράει καμία αμφιβολία. Όταν η ανασφάλεια συναντάει την παραφροσύνη παράγει τέτοια προϊόντα. Στο μυαλό του ψάχνει να βρει να σωθεί, να κερδίσει λίγο χρόνο. Το βλέπει ότι είναι στη παραμονή της μεγάλης καταστροφής της πατρίδας, του κόμματός του, αλλά και του ιδίου και θέλει να κερδίσει χρόνο.»

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι θα δεχθεί οποιοδήποτε δημοψήφισμα, αρκεί αν βγει αρνητικό, να δεσμευθεί ο κ. Παπανδρέου ότι θα φύγει.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η λύση δεν θα δοθεί από μια μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ για τα πρόσφατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί ο Θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Όταν κάποιος παρεμβαίνει όπως παρεμβαίνει στις παρελάσεις ξεφτιλίζοντας τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην εθνική εορτή, είναι ανησυχητικό γιατί κανείς δεν μου εγγυάται ότι και αύριο το πρωί, θα πάει στη προεκλογική συγκέντρωση κάποιου αντιπάλου του και θα κάνει τα ίδια.

» Αντιλαμβάνεστε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Και μιλάω γι' αυτούς που αισθάνθηκαν την ανάγκη να απολογηθούν δημοσίως στον Πρόεδρο. Έχουμε χρεοκοπήσει οικονομικά αλλά και πολιτικά.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: