Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Παπαδήμος: Κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν την αποτυχία του νέου Μνημονίου









Παπαδήμος: Κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν την αποτυχία του νέου Μνημονίου
Τη λύπη του για τα επεισόδια που «δυστυχώς αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», εξέφρασε στην αρχή της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Λουκάς Παπαδήμος κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία και καταλαγή. «Eκφράζω τη λύπη μου για τα επεισόδια. Η βία και καταστροφή δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία» τόνισε.


«Η σημερινή συνεδρίαση είναι ιστορικής σημασίας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κρίνουν τη χρηματοδότηση της χώρας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε και συνέχισε «έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα που αποτρέπει μία καταστροφική χρεοκοπία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σκληρό, το οποίο όμως θα διασφαλίσει τη θέση της χώρας στο ευρώ».

«Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους», επεσήμανε.

«Η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI είναι αναγκαία», τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν αποτυχία του νέου Μνημονίου».

«Δυστυχώς η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση στη σημερινή συμφωνία είναι μια καταστροφική χρεοκοπία», τόνισε εξγώντας ότι «μία άτακτη χρεοκοπία θα έφερνε οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη».

«Ακουσα με προσοχή την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές. Ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις δεν άκουσα», δήλωσε

«Η αιτία της κρίσης είναι ότι για πολλά έτη το κράτος δαπανούσε περισσότερα από παράγει» εξήγησε από το βημα της Βουλής ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα ζούσε σε μία εικονική πραγματικότητα ενώ δεν προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαδήμος θέτοντας ως πρώτο στόχο την ανάπτυξη είπε ότι «Η μείωση του κατωτάτου μισθού θα οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: