Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές τον Απρίλιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Δηλώσεις του Π.Καψή


Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Απρίλιο είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης, άρα και των δύο κομμάτων που την στηρίζουν, μετά την επώδυνη -για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Από τη δήλωση του Παντελή Καψή προκύπτει και η επιβεβαίωση της άποψης πως οι εκλογές θα γίνουν ταχύτατα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Επί της ουσίας, παράλληλα με την προσπάθεια ολοκλήρωσης των χειρισμών για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο. Και στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές αναμένεται να φανεί αν θα προκύψουν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και πώς θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές που διεγράφησαν από τα δύο μεγάλα κόμματα και σήμερα είναι ανεξάρτητοι.

Ο κ. Καψής αποκάλυψε επίσης ότι ο ανασχηματισμός που αναμένεται εντός των επομένων ωρών ή ημερών θα είναι περιορισμένος και θα αφορά μόνο την αναπλήρωση των κενών θέσεων. Με τον τρόπο αυτό διαψεύδονται τα σενάρια ότι ο κ. Παπαδήμος έχει λάβει το πράσινο φως για να σχηματίσει ένα νέο ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τεχνοκράτες.

Ερώτημα είναι ωστόσο αν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών ή μόνο οι απολύτως απαραίτητως όπως για παράδειγμα το πόστο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορων και Δικτύων αλλά και ακόμη μία άγνωστη παράμετρος। Δηλαδή, ποια πρόσωπα θα υπουργοποιηθούν και αν θα πρόκειται για τεχνοκράτες ή στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: