Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καταδικάζουν τα κόμματα τα επεισόδια, για προβοκάτσια μιλούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Δεκαεπτά κτίρια στις φλόγες


(Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Για προβοκάτσια έκαναν λόγο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι «η βία δεν στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης αλλά επηρεάζει και πλήττει τους κανόνες της Δημοκρατίας». Σχετικά με τις καταστροφές σε γραφεία βουλευτών, τόνισε πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι εκπρόσωποί της δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται». «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» είπε.

«Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας πλήττουν την ίδια την Ελλάδα πληγώνουν όλους τους Έλληνες. Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Ζητώ από όλους σωφροσύνη, πατριωτισμό, ψυχραιμία και ενότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Την δυσφορία του εξέφρασε στη συνέχεια και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως «οι εικόνες που έχει εκπέμψει η Ελλάδα, είναι εικόνες αναμφίβολα αρνητικές. Δεν προσλαμβάνει κανείς το καθαρό μήνυμα ενός εργαζόμενου, ενός έλληνα επιχειρηματία, ερευνητή, αγρότη, άνεργου, που είναι θύμα της κρίσης, αλλά την εικόνα μιας Πολιτείας, που δεν μπορεί να πείσει τον εαυτό της και τους πολίτες της, πως πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από μία εθνική στρατηγική. Σήμερα ενθαρρύνουμε όλους αυτούς που επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα εναντίον της Ελλάδος, που ρωτούν υποκριτικά εάν η Ελλάδα έχει βούληση και ικανότητα να ανασυγκροτηθεί, να αναμορφωθεί» ανέφερε ο υπουργός.

Την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης καλεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο ανασχηματισμό να ασχοληθεί πρώτα με το συγκεκριμένο υπουργείο. Επίσης καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και να απομονώσουν «τα εξτρεμιστικά στοιχεία απ' όπου κι αν προέρχονται».

H Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε «τα επεισόδια, τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς, τη βία, που θέλησαν να επιβάλλουν ομάδες κουκουλοφόρων. Η Αθήνα δεν μπορεί να είναι έρμαιο των διαθέσεων ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων που στρέφονται κατά της δημοκρατίας. Το χάος δεν πρέπει να επικρατήσει». Και ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «η διαδήλωση και η αγανάκτηση του κόσμου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις βιαιότητες, ακρότητες βανδαλισμούς και καταστροφές».

«Ως πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται επιθέσεις κουκουλοφόρων που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Περιουσίες πολιτών, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα ιστορικά κτίρια αλλά και η αξιοπρέπεια και η αισθητική της πόλης παραδόθηκαν στην εγκληματική τους μανία. Αν το πολιτικό σύστημα δεν ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης και της εφαρμογής των νόμων, η κοινωνία θα είναι έρμαιο στους λαϊκισμούς των ψευτοεπαναστατών και στις διαθέσεις των κουκουλοφόρων», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε: «Όσοι, στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα, καίνε και καταστρέφουν, για μία ακόμη φορά, την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και περιουσίες πολιτών, δεν είναι «αντιμνημονιακοί». Είναι αντιδημοκράτες και ανθέλληνες. Οι ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης οφείλουν να σκεφθούν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πριν να είναι πολύ αργά».

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ: Προβοκάτσια

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» καθώς και ότι «διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν». «Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων».

Νωρίτερα, και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής, κατήγγειλε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων, ο βασικός πυρήνας, είναι δικοί σας μηχανισμοί. Καθαρά πράγματα. Και αυτοί οι μηχανισμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν υπάρχει 200.000 κόσμος και δεν υπάρχουν ΜΑΤ. Ακριβώς ήταν τόσος ο κόσμος σήμερα απ’ την Ομόνοια ως το Σύνταγμα και απ’ το Σύνταγμα στην Ομόνοια, που δεν χρειαζόταν καμία περιφρούρηση από τα σώματα ασφαλείας, απ’ τα ΜΑΤ, καμία περιφρούρηση. Οι 50 κουκουλοφόροι δεν θα έκαναν τίποτα στο Σύνταγμα. Αυτά τα κάνουν όταν υπάρχουν ΜΑΤ και όταν υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί που θα λειτουργήσει ο σχεδιασμός. Και δεν θα παρασύρονταν ενδεχομένως και παιδιά, που νομίζουν ότι με το να ρίξουν μολότοφ στον αστυνομικό ρίχνουν το σύστημα».

Για παρακρατικές δυνάμεις έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ανενόχλητοι παρακρατικοί έκαψαν την Αθήνα. Ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει τη λαϊκή κυριαρχία που του στερείται, την ανεξαρτησία του. Κανένα συγχωροχάρτι» δήλωσε. «Δεν θα πτοηθεί ο ελληνικός λάος, τα σχέδια της προβοκάτσιας θα επιστραφούν, ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί» πρόσθεσε.

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την «προαναγγελθείσα κόλαση στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Για άλλη μια φορά, παρακρατικά κέντρα με ισχυρή κάλυψη στην Αστυνομία και σε μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, οργάνωσαν ένα σχέδιο καταστολής, προκειμένου να διαλύσουν την ειρηνική κοσμοπλημμύρα και να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό. Τα παρακρατικά κέντρα με τους ισχυρούς θύλακες στην ΕΛΑΣ και τα ΜΑΤ, βρήκαν αφορμή τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους, για να εξαπολύσουν αυτήν την τρομοκρατική επίθεση βίας και καταστολής και να τροφοδοτήσουν με εικόνες αποπροσανατολισμού και φόβου τα τηλεοπτικά μέσα τρομοκρατίας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αξιώνοντας διευκρινίσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: