Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αναστέλλει τις μειώσεις μισθών η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας

Συνεχίζεται ο διάλογος με εργαζομένους


Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο σύλλογος των εργαζομένων
Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο σύλλογος των εργαζομένων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου με την οποία προχωρούσε σε περικοπή όλων των μισθολογικών προσαυξήσεων που είχαν καθιερωθεί από Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προχώρησε η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, αποφασίζοντας «σε ένδειξη καλής θέλησης» την παράταση της προθεσμίας των διαβουλεύσεων με τους εργαζομένους για νέα σύμβαση εργασίας έως τις 17/2.

Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση κάλεσε το Σύλλογο Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που αυτές διακόπηκαν μετά τη μονομερή κίνησή της και με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ Συλλόγου-Διοίκησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, η απεργία της 10ης και 13ης Φεβρουαρίου σημείωσε επιτυχία και έτσι το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε την αναστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά της διοικήσεως της τράπεζας ανακοινώνεται ότι «η Eμπορική Τράπεζα ενημερώνει ότι σε ένδειξη καλής θέλησης, παρατείνει την προθεσμία των διαβουλεύσεων με το Σύλλογο των Εργαζομένων έως την 17.02.2012, προκειμένου να περαιωθεί καλόπιστα και εποικοδομητικά ο διάλογος που ξεκίνησε προ επτά μηνών και να καταρτιστεί νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αντικειμενικά να καλύπτει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα όλων των πλευρών. Ως εκ τούτου αναστέλλεται η εφαρμογή της από 8.02.2012 ανακοίνωσης της Διοίκησης, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος στις 17.02.2012».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: