Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Στις 24 συνολικά οι συλλήψεις στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης

Σε τρεις νέες συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας έτσι σε 24 τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα επεισόδια που έγιναν από τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Ήδη, 21 εκ των συλληφθέντων - ανάμεσά τους κι εννέα ανήλικοι- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες.

Ανάλογα με την περίπτωση παραπέμφθηκαν είτε να απολογηθούν σε ανακριτή είτε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ήδη, κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις εκ των ενηλίκων που απολογήθηκαν σε ανακριτή για τις πράξεις της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών. Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε κατηγορία που τους προσάπτεται.

Τις επόμενες μέρες θα απολογηθούν σε ανακριτή άλλοι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και οι οποίοι ζήτησαν σήμερα προθεσμία.

Αναφορικά με τους εννέα ανήλικους, αυτοί παραπέμφθηκαν στο σύνολό τους σε ανακριτή και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τέσσερις εξ αυτών με περιοριστικούς όρους και οι υπόλοιποι χωρίς κανέναν όρο.

Εξ άλλου, για τους γονείς έξι εκ των ανηλίκων - αυτών που συνελήφθησαν να πετάνε βόμβα μολότοφ και πέτρες εναντίον περιπολικού της αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας- διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Αυτόφωρο για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι μία νεαρή γυναίκα, υπήκοος Ισπανίας, που κατηγορείται για κατοχή φωτοβολίδας.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: