Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


Γράφει ο Κτηματολόγος

Χαμός με τις αποκαλύψεις του fimotro για το Κτηματολόγιο, για μιά ακόμη φορά. Άρχισε ο πόλεμος για τη μεγάλη πίτα, όχι την Πρωτοχρονιατικη αλλά την... Κτηματολογική. Διάφορες εφημερίδες χωρίς να αναφέρουν την πηγή, αναφέρθηκαν στον νέο Αντιπρόεδρο του Κτηματολογίου, Λάμπρο Κιτσαρά αλλά και στον σύζυγο της Άννας Διαμαντοπούλου. Οι εφημερίδες αυτά άρχισαν και τις ανακρίβειες. Δεν ξέρει όμως κανείς τα πράγματα όσο εμείς. Πάμε λοιπόν :
- Το πρώην μέλος του Δ.Σ. η κα...
Μπαλά, την είχε βολέψει ο Γούλας κάνοντας της σύμβαση αορίστου χρόνου ως Διευθυντρια του Κτηματολογιου Θεσσαλονίκης. Η αντιμετώπιση της προς τους εργαζόμενους ήταν απαράδεκτη ως συμπεριφορα και όλοι μα όλοι έκαναν το σταυρό τους κάθε μέρα που έφευγε. Τώρα με τη νέα κατάσταση, αποσπάστηκε ως Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, προκειμένου να μην δει αλλιώς την πόρτα της εξόδου. Δεν είναι όμως αυτή η ξαδέρφη του Σουφλιά. Άλλη είναι. Η Ιωάννα Μπακαρού, που προσλήφθηκε και αυτή, χωρίς διαγωνισμό στο Κτηματολόγιο στο οποίο ακόμη υπηρετεί.
- Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξηλωθούν σχεδόν όλοι οι υψηλόμισθοι Διευθυντές της Κτηματολόγιο (εξαίρεση η Πληροφορική και το Οικονομικό)
- Εντός του μήνα, θα "παραιτηθεί" και ο Γενικός Διευθυντής των 320.000 €, αλλά φυσικά πρώτα θα διερευνηθεί η συμμετοχή του σε σκανδαλώδεις αποφάσεις (παράνομες προσλήψεις, κατασπατάληση 10.000.000 € (μονο για το 2008) σε διαφήμιση, απευθείας αναθέσεις κ.τ.λ.). Ήδη ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αρχίζει και λαμβάνει στοιχεία.
- Δεν θα γίνουν προσλήψεις για το 2010 (το πολύ 2-3), θα γίνει προσπάθεια να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, γιατί έχει αποκτηθεί πολύτιμη τεχνογνωσία. Οι θέσεις που θα μείνουν κενές (Διευθυντές κτλ) θα καλυφθούν εκ των έσω. Πλεόν θα υπάρχει ΑΣΕΠ.
- Θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, στις αποφάσεις Δ.Σ., θα δημοσιευονται στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, θα υπάρξουν περικοπές μισθών (στους υψηλόμισθους), δαπανών, αμοιβών επιτροπών, λειτουργικών εξόδων, υπερωριών.
- Στόχος είναι να ολοκληρωθεί σε μία εξαετία το Κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα.
Φυσικά αυτά είναι μία πρώτη γευση. Απομένει να δούμε να γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς εδώ είμαστε. Και θα είμαστε. Το πουλόβερ θέλει ξήλωμα. Εμείς θα είμαστε αντικειμενικοί.
Γιατί μόνο, όταν δεν μένει τίποτα κρυφό, υπάρχει διαφάνεια, νομιμότητα και ευσυνειδησία.

Υ.Γ.
Προς Πρόεδρο ΣΕΓΕΚ
Πάρτε το απόφαση. Δεν εξυπηρετούμε κανενός τα συμφέροντα. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα εργαζομένων στο Κτηματολόγιο. Πολύ μεγάλη. Θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο. Θέλουμε διαφάνεια, νομιμότητα, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Πράγματα, θεωρητικά αυτονόητα. Στην πράξη ομως ζητούμενα την τελευταία πενταετία. Και τέλος, επειδή μιλατε για οικονομικό μαρασμό σας από την συντήρηση των Γραφείων Κτηματογράφησης να σας θυμήσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Ενεργούς Τίτλους μας έδωσε 20.000.000 €. Τα έξοδα για διαφήμιση άγγιξαν τα 10.000.000. Τα μισά Ευρωπαϊκά χρήματα δηλαδή πήγαν για διαφήμιση. Δεν είδαμε να διαμαρτυρηθήτε. Άρα τα ρέστα να τα ζητήσετε από τον Κυριαζή αλλά και απο τον Γούλα και τον Σιγάλα, που ελπίζουμε να σας φιλοξενούν στη νέα εφημερίδα - πλυντήριο που ετοιμάζουν.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: