Τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα γραφεία του εξωτερικού του ΕΟΤ και την αποκατάσταση της ομαλής τους λειτουργίας, εντός των επομένων ημερών, ανακοίνωσε την Κυριακή η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, απαντώντας στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Η κα Γκερέκου υπογράμμισε ότι «παραλάβαμε τον ΕΟΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ίσως στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας του». Για συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει επακριβής εικόνα ως προς τους οικονομικούς τους απολογισμούς, η κα Γκερέκου τονίζει ότι έχει δοθεί εντολή για τη διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων και, όπου χρειασθεί, θα γίνουν και Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις.
«Η εικόνα της χώρας μας, όπως αυτή εκπροσωπείται από τη λειτουργία των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο. Ακριβώς όμως για το λόγο αυτό, η αποστολή των γραφείων του εξωτερικού, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αναιτιολόγητη κατασπατάληση κονδυλίων από κανέναν. Οφείλουμε όλοι μας να κινούμαστε με γνώμονα τη διαφάνεια, αλλά και το σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών», σημειώνει η υφυπουργός.
Οπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», ουρά κάνουν οι δικαστικοί επιμελητές σε
Ευρώπη, Αμερική και Ασία για να κατάσχουν την περιουσία του ΕΟΤ. Στα γραφεία του ΕΟΤ στο Τόκιο, όπου εδώ και περίπου 20 ημέρες η NTT (ο ΟΤΕ της Ια-
πωνίας) έχει κόψει τα τηλέφωνα, αφού δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος να πληρώσει τον λογαριασμό. Ιδια είναι η κατάσταση και στις Βρυξέλλες, όπου η «Electrabel» (η αντίστοιχη ΔΕΗ του Βελγίου) θα κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση την επόμενη εβδομάδα στα γραφεία του ΕΟΤ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην
αποπληρωμή των λογαριασμών του γραφείου. Λίγο μακρύτερα, στο Λονδίνο, με τον κίνδυνο της έξωσης ζουν σε καθημερινή βάση οι υπάλληλοι του γραφείου του ΕΟΤ, αφού το συμβόλαιο ενοικίου του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του από το 1981 έχει λήξει και οι ιδιοκτήτες απειλούν ότι, αν δεν υπογραφεί άμεσα νέο, θα προχωρήσουν σε έξωση.
Το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε επί υπουργίας Κώστα Μαρκόπουλου διογκώθηκε με την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου από τον κ. Παύλο Γερουλάνο, αφού ο νέος υπουργός δεν φρόντισε να στελεχώσει άμεσα τη χηρεύουσα θέση του πρόεδρου του ΕΟΤ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί καμιά πληρωμή, αφού δεν υπήρχε πρόεδρος για να υπογράψει.
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου