Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Σύνδεση τρομοκρατίας με το ποινικό έγκλημα

Με νέο σχέδιο αντιεγκληματικής πολιτικής θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία σε μερικούς σημαντικούς τομείς, προσεγγίζει και ξεπερνά το 50%. Το σχέδιο προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφερόμενος στην τρομοκρατία, τη συνέδεσε με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα, μιλώντας για "επαναστατικό ταμείο".

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε σύνδεση της τρομοκρατίας με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα, σημειώνοντας ότι όλο αυτό το φάσμα θα αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος. Η υπηρεσία αυτή θα έχει επιμέρους τμήματα, για τομείς εγκλημάτων όπως οι απάτες, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά, μαφιόζικες δράσεις αντιγραφή εμπορευμάτων, τρομοκρατία κλπ.

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, λειτουργεί επαναστατικό ταμείο, στο οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και απαγωγές και τα χρήματα χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατία για την αγορά όπλων, ρουκετών κλπ. "Σύντομα", είπε, "θα υπάρξουν απαντήσεις για τα θέματα αυτά από την Αστυνομία και οι απαντήσεις θα κριθούν από τη δικαιοσύνη".

Τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα "χτυπηθεί" με το έγκλημα και θα δώσει την απάντησή της στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας
, σοβαρά εγκλήματα παρουσιάζουν αύξηση και, ως παραδείγματα, ανέφερε: την αύξηση κατά 62% των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την αύξηση κατά 60% των εκβιασμών, την αύξηση κατά 50% των ληστειών σούπερ μάρκετ και την αύξηση κατά περίπου 43%, των ληστειών και των ληστειών τραπεζών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στον τομέα του αθλητισμού, είπε ότι η Αστυνομία θα συνεργαστεί με την πολιτεία για την αντιμετώπιση της βίας στο χώρο αυτό και πρόσθεσε ότι είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος των παράνομων στοιχημάτων. "Σύντομα θα έρθουν ειδικοί από την ΟΥΕΦΑ, για να εκπαιδεύσουν Ελληνες αστυνομικούς στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αποκάλυψε επίσης ότι θα στείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών και το πρόβλημα του ΟΚΑΝΑ.

"Να σταματήσει η διακίνηση εγκλήματος μέσα από τις φυλακές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

"Το σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής θα κριθεί στην πράξη. Αυτό που χρειάζεται καταρχήν είναι να υπάρξει σταθερή βούληση για την πάταξη της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης θα μας βρει συμπαραστάτες όπου απαιτείται, αλλά και πολέμιους εάν επιχειρήσει να κάνει επικοινωνιακή πολιτική με μεγάλα λόγια, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα" δήλωσε ο τομεάρχης της Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

"Όσον αφορά τα εξειδικευμένα μέτρα, η πραγματικότητα απαιτεί άμεσα υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες ενέργειες. Όπως αποδεικνύεται από την ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών, η εγκληματικότητα σαρώνει. Έργα χρειάζονται συνεπώς και από αυτά θα κριθεί ο υπουργός, όπως και η κυβέρνηση στο σύνολό της" τόνισε.

"Η κυβέρνηση αξιοποιεί την αύξηση της εγκληματικότητας και την προβοκατόρικη «τρομοκρατική» δράση για να αναδιοργανώσει τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, υλοποιώντας τους «ευρωτρομονόμους» και τη στρατηγική αντιμετώπισης της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και πάλης" αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

"Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια και σε άλλα καπιταλιστικά κράτη, χωρίς να φέρουν καμία μείωση της εγκληματικότητας. (...) Η εγκληματικότητα έχει κοινωνικές αιτίες που συνδέονται με το απάνθρωπο και ξεπερασμένο κοινωνικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί για το κέρδος.

Ο υπουργός απέκρυψε ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν διασυνδέεται μόνο με τη λεγόμενη τρομοκρατική δράση, αλλά και με επιχειρηματικούς κύκλους, καθώς και με μηχανισμούς του καπιταλιστικού συστήματος" συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: