Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και σήμερα, ημέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί νέο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια...

«Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες στέλνουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης και απαιτούν την άμεση ανάκλησή τους» αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ -με την οποία καλεί τους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο.

«Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα "να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες" ακούστηκε και θα ακούγεται όλο και πιο έντονα στους δρόμους» τονίζει η Ομοσπονδία και αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ ετοιμάζεται για νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας και αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».

Σήμερα, εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά θα συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ χθες πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 13.00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα) για την περικοπή των συντάξεων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΕΛΤΑ – ΟΤΕ – ΟΣΕ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν έως σήμερα τις δίωρες στάσεις εργασίας, ενώ οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές έχουν εξαγγείλει ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: