Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Λουκέτο» στη χαρτοβιομηχανία Diana



ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σε υποχρεωτική άδεια μέχρι και τις 6 Απριλίου τέθηκαν οι 130 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της χαρτοβιομηχανίας Diana που βρίσκεται στην Ξάνθη.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

"Εξυπηρετούμε κανονικά τις ...
ανάγκες της πελατείας μας σε έτοιμα προϊόντα Diana και ακατέργαστο χαρτί, έχουμε δε αποθέματα 2,5 μηνών. Ως εκ τούτου κρίναμε σκόπιμο να δοθούν κανονικές άδειες στο προσωπικό της παραγωγής επ’ ευκαιρία και των εορτών του Πάσχα.

Η παραγωγή θα ξαναρχίσει την Τρίτη του Πάσχα 6 Απριλίου 2010, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχουμε επαρκείς ποσότητες πρώτων υλών στις αποθήκες μας για να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας. Προς ενημέρωσή σας υπάρχει διεθνής κρίση στις πρώτες ύλες χαρτοποιίας, που πλήττει όλο τον πλανήτη, με συνέπεια υπερβολικές αυξήσεις των τιμών.

Ελπίζουμε ότι η κρίση δεν θα πλήξει τη Χαρτοποιία Θράκης γιατί έχουμε λάβει μέτρα από το 1998 για τη συνέχιση της λειτουργίας μας με πρώτες ύλες από διάφορες πηγές".

Το εργοστάσιο της Ξάνθης είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα της Diana στην Ελλάδα, που απασχολεί άλλα 70 άτομα στην Αθήνα. Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελο Μπεμπεκίδη, για την απόφασή της.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπεμπεκίδης τόνισε ότι ήδη έχει γίνει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς όπως σημείωσε "είναι παράνομο να ανακοινώνεις σ’ έναν εργαζόμενο πότε θα πάρει την άδειά του και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν του τη δώσεις υποχρεωτικά".

Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να πληροφορηθεί αν η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με τον κ. Μπεμπεκίδη, σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, "η εταιρεία έχει αυτομάτως αναλάβει την υποχρέωση να μην προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού".

ΕΝΕΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια: