Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ζητούν σύσκεψη Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Σαρκοζί- Θαπατέρο

Σύνοδο των ηγετών του Eurogroup «αμέσως πριν» από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ζήτησαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ισπανός πρωθυπουργός. Στόχος της σύσκεψης αυτής θα είναι να συζητηθεί η «οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ».

«Συμφωνούμε να ζητήσουμε να γίνει μία σύσκεψη των ηγετών των κρατών και των υπουργών του Eurogroup αμέσως πριν από την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής», δήλωσε ο Νικόλα Σαρκοζί σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Χοσέ Θαπατέρο.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα» , τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι Γαλλία και Ισπανία έχουν «τις ίδιες απόψεις όσον αφορά τα οικονομικά».

Σύνοδο κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης , για να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας, σχεδιάζει ωστόσο να συγκαλέσει ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βάν Ρομπαί, όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του, Ντίρκ ντε Μπάκερ.

"Αυτή είναι μια ενδεχόμενη λύση, την οποία σκέφτεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο κ. Βαν Ρόμπεϊ είχε μιλήσει για αυτό το ενδεχόμενο την Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες σε κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ένωσης.

Το Eurogroup συνεδριάζει συνήθως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Μόνο μία φορά, στις 12 Οκτωβρίου 2008 εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεδρίασε σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: