Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Γ.ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ: "ΔΕΝ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"


Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Αντέκρουσε ο υπουργός Εξωτερικων της Γερμανίας τις κατηγορίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου για απροθυμία του Βερολίνου να βοηθήσει την Αθήνα, με το επιχείρημα ότι οι γερμανικές εξαγωγικές εταιρείες και τράπεζες αποκομίζουν κέρδη από την κρίση στη χώρα που έχει πλήξει το ευρώ...


Ο υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, προσπάθησε αντί αυτού να ρίξει το βάρος της συζήτησης στο ελληνικό πρόβλημα, λέγοντας ότι η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος.

«Εμείς οι Γερμανοί έχουμε τεράστιο συμφέρον από ένα ισχυρό ευρώ», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk».

Ο Θ.Πάγκαλος εκτόξευσε βολές κατά της Γερμανίας την Δευτέρα, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και υπουργοί σε όλη την Ευρώπη εντείνουν τις πιέσεις στο Βερολίνο να άρει τις αντιρρήσεις του και να συμφωνήσει σε μέτρα στήριξης της Ελλάδας.

«Το θέμα είναι εάν χρειάζονται τώρα χρήματα-και δεν χρειάζονται», είπε ο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.

«Έχω την εντύπωση ότι και η ίδια η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι τώρα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Για εμάς, ως Ευρωπαίους, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όχι μόνο θέλουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά και τη στηρίζουμε», είπε.

Πρόσθεσε ότι ανησυχεί πως η παροχή βοήθειας απλά θα αποδυνάμωνε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: