Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΕΛΕΓΧΟΣ-ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Απο Enet.gr

Διεξοδικούς ελέγχους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην παράνομη περικοπή επιδομάτων των εργαζομένων σε αυτά, ξεκινά η κυβέρνηση. Οι έλεγχοι προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας...


Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, ζήτησε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων, έως τις 26 Μαρτίου.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία.

Προειδοποίηση Λοβέρδου

"Η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις, καθώς στερεί από τους εργαζομένους νομοθετημένες απολαβές και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία νομοθετημένους πόρους", υπογράμμισε από τη μεριά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει πως η μισθοδοσία του ιδιωτικού τομέα δεν συνιστά δημόσια δαπάνη και επομένως δεν σχετίζεται με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και με τα μέτρα που πρόσφατα έχουν ληφθεί", διευκρίνισε και τόνισε:

"Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί με διεξοδικούς ελέγχους στις ατομικές συμβάσεις και στους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εξασφαλίσουν την πλήρη και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία".

/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: