Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Εντόπισαν γκαράζ-γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα


Γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα εντόπισε το Σάββατο η Αστυνομία, στον Καρέα.

Οπως ανακοινώθηκε, στον χώρο, ο οποίος είχε νοικιαστεί από κατηγορούμενο ως μέλος της οργάνωσης, αλλά με πλαστό όνομα, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης, που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα, μοτοσικλέτες και πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, «κατά τις απογευματινές ώρες, εντοπίστηκε ισόγειος χώρος στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, ο οποίος είχε νοικιασθεί από τον Νοέμβριο του 2007 στο όνομα ΄΄Δημοσθένης Μανδαλώζης΄΄. Στο όνομα αυτό, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είχε εκδοθεί πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., στον χώρο βρέθηκαν:

-Τρεις φιάλες υγραερίου, χωρητικότητας 20 λίτρων έκαστη, οι οποίες ήταν μισογεμάτες με εκρηκτική ύλη ANFO

-Τέσσερα μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης ελαιόλαδου, χωρητικότητας 75 λίτρων έκαστο, εκ των οποίων τα δύο γεμάτα εκρηκτική ύλη ANFΟ

-Μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων, χρώματος πράσινο, η οποία περιείχε 15 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO

-Τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες έφεραν διπλές πινακίδες κυκλοφορίας

-Πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, εντός των οποίων, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών

Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του χώρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι «τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφύγετων».

Πρόσθεσε ότι «με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική, είχε νοικιασθεί το σπίτι που διέμενε ο Νικόλαος Μαζιώτης με την Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια».

Η ΕΛ.ΑΣ. ζητεί από τους πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 170, 1014, 1964, εφόσον έχουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά εκμίσθωση οικίας ή άλλων χώρων στα παραπάνω ονόματα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: