Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τρόπους επιστροφής στις χώρες τους αναζητούν Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες

Πολλοί από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών αναζητούν τρόπο επιστροφής από τη Μαδρίτη στη χώρα τους, μετά τη λήξη του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Ισπανία, καθώς το νέφος από την τέφρα του ηφαιστείου στην Ισλανδία έχει παραλύσει τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές.

Το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου διέμειναν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, και πολλοί άλλοι υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες κατά τη διάρκεια του εργασιών του Συμβουλίου χρέωνε 4.000 ευρώ για μεταφορά στο Παρίσι με αυτοκίνητο και οδηγό.

Ο βοηθός του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι το σχέδιο προβλέπει την επιστροφή του την Κυριακή με κυβερνητικό αεροσκάφος, αλλά μόνο αν το αεροσκάφος μπορεί να κατευθυνθεί νοτίως της Μαδρίτης, για να τον μεταφέρει στο Λουξεμβούργο.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, αισθανόταν λιγότερο ασφαλής για το ταξίδι επιστροφής της, καθώς οι περισσότερες πτήσεις προς το Παρίσι ματαιώθηκαν και ο εναλλακτικός τρόπος μετάβασης, όπως για παράδειγμα το τρένο, καθίσταται σταδιακά ανέφικτος γιατί τα εισιτήρια εξαντλούνται.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι σχεδιάζει να φύγει το νωρίτερο δυνατόν, καθώς οι πτήσεις στη νότια Ευρώπη έχουν προς το παρόν επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με εκείνες στη βόρεια.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: