Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Συνέντευξη Παπανδρέου στο Newsweek

Η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των προσεχών εβδομάδων εάν θα ενεργοποιήσει ή όχι τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου στο περιοδικό Newsweek.

«Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες... Δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη απόφαση. Αυτό που λέμε είναι ΄΄ας ετοιμασθούμε ώστε να είναι έτοιμος, εάν χρειασθεί να πατήσουμε το κουμπί΄΄», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι το πακέτο βοήθειας δεν αποτελεί πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ότι θα δώσει στην Ελλάδα ένα περιθώριο για να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Μας δίνει ένα περιθώριο ελιγμών, για να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει δυσκολία να δανεισθεί από τις αγορές τον επόμενο μήνα.

«Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το πρόβλημα είναι το κόστος του δανεισμού και για πόσο διάστημα μπορούμε να το αντέξουμε. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ακόμη και τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό», δήλωσε.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: