Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κόντρα Παπακωνσταντίνου-Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους

Θα υπολογίζονται τελικά στα τεκμήρια;

Πριν αλέκτορα φωνήσαι για τον υπολογισμό ή όχι τον ημιυπαίθριων στα τεκμήρια διαβίωσης, το υπουργείο Οικονομίας φαίνεται να αδειάζει την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Το ΥΠΕΚΑ διαμήνυε τις προηγούμενες μέρες ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων κλείσουν τους παράνομους χώρους αυτοί δεν θα υπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης, γεγονός που θα τους κατέτασσε σε άλλη φορολογική κλίμακα.

Παρόλα αυτά κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου στην βουλή διαπιστώνεται ότι το επίμαχο κεφάλαιο που αφορούσε τον τρόπο υπολογισμού των κλεισμένων χώρων σε σχέση με τα τεκμήρια διαβίωσης αφαιρέθηκε!

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρινίζουν ότι από την πλευρά τους ισχύουν όσα έχουν ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες και αφήνουν να εννοηθεί ότι η βούληση της πλατείας Συντάγματος είναι διαφορετική.

Το θέμα απασχολεί το σύνολο όσων έχουν αυθαιρετήσει καθώς εάν επικρατήσει η θέληση του υπουργείου Οικονομικών να επιβαρύνει με πρόσθετους φόρους τους ιδιοκτήτες αυτό θα αποτελέσει αντικίνητρο στην επιτυχία της νέας ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: