Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Και απάντηση Καστανίδη Κόντρα Καστανίδη - Μητσοτάκη για Ζαγοριανό

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "Υβριστική" χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης και 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι "στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας". Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Άλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- "είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας"».

Απάντηση Χ. Καστανίδη

«Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ. Κ. Μητσοτάκης». Αυτό ανέφερε, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: