Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Συνάντηση της Κατσέλη με τον Richard Pelly

Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του European Investment Fund (EIF) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Richard Pelly.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Πετράκος, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Αλέξανδρος Φούρλας, καθώς και στελέχη του EIF, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος JEREMIE (Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για τις Μικρομεσαίες και τις Μεσαίες Επιχειρήσεις - Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας και σε νέα προϊόντα με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη διασφάλιση ρευστότητας στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα JEREMIE καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως οι μικροπιστώσεις, η συμμετοχή στο κεφάλαιο επιχειρήσεων και τα κεφάλαια ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου.

Το αρχικό ποσό για το πρόγραμμα JEREMIE ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο προϊόν, που αφορά σε χορήγηση δανείων έως 100.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν μέχρι τρία χρόνια λειτουργίας.

Εντός του 2010 θα ενεργοποιηθούν δύο νέα προγράμματα, που αφορούν σε μικροπιστώσεις και venture capital (κεφάλαια ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου).
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: