Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η πρόσθετη εργασία πληρώνεται, λέει ο Άρειος Πάγος

Άκυρη η απόλυση εργαζόμενου που είχε ζητήσει επιπλέον αμοιβή

protothema.gr
Η πρόσθετη εργασία πρέπει να πληρώνεται λέει ο Άρειος Πάγος και κρίνει άκυρη και καταχρηστική απόλυση εργαζομένου επειδή ζήτησε επιπλέον μισθό από την εταιρία του για την πρόσθετη εργασία που προσέφερε.

Ειδικότερα, το εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ. αριθμόν 77/2010 απόφασή του επικύρωσε απόφαση του Εφετείου με την οποία κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική η απόλυση του συγκεκριμένου εργαζόμενου επειδή εκείνος ζήτησε πρόσθετο μισθό για την πρόσθετη εργασία που προσέφερε στους εργοδότες του.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσελήφθη σε εταιρία για εξωτερικές εργασίες και συμφωνήθηκε ότι μέσα στο νόμιμο ωράριο του θα παρέχει παράλληλα εργασία στο λογιστήριο της εταιρείας. Επίσης συμφωνήθηκε ταυτόχρονα ότι μέσα στο ωράριο του θα παρέχει υπηρεσίες εξωτερικού υπαλλήλου της θυγατρικής εταιρείας.

Όμως, δεν συμφωνήθηκε κανένας ιδιαίτερος μισθός για τις πρόσθετες εργασίες, ούτε όμως και η μη καταβολή επιπλέον μισθού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπάλληλος ήταν τόσο ευσυνείδητος και εργατικός που είχε λάβει και τιμητική διάκριση από την εταιρεία! Όταν όμως ζήτησε πρόσθετη αμοιβή από τους εργοδότες του, εκείνοι του έδειξαν την πόρτα της εξόδου …

Ο εργαζόμενος όμως δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο ο οποίος εξετάζοντας την υπόθεση έκρινε καταχρηστική την απόλυση, σύμφωνα με το άρθρο 289 του Αστικού Κώδικα, καθώς υπαγορεύθηκε από τα ταπεινά ελατήρια της εργοδότριας εταιρείας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: