Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Τα επτά πρόσωπα που χτύπησαν τη Marfin



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL2hG9YaHiT3-pEitx0uMOw97pLKZzrtnTkZDVsds6-fBRc1lIUrdUEPfHC2oQO_5cmr2-KYJI86EZVdtONnWaux9U6j0IbdsZeYEDU85zIHw97Iw__AeFKoMxMPQx1iwYSGjKiwq4yySK/s1600/1.jpg


protothema.gr
Οι τέσσερις “πιτσιρικάδες”, ο 30άρης αρχηγός, η μυστηριώδης γυναίκα και ο 50άρης καθοδηγητής…Αυτά είναι σύμφωνα με την Αστυνομία τα επτά πρόσωπα που επιτέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Marfin και δολοφόνησαν τους τρεις υπαλλήλους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, των εκατοντάδων καρέ που τραβήχτηκαν την μοιραία εκείνη ημέρα αλλά και την αξιοποίηση πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που οργάνωσαν και έκαναν πράξη το σχέδιο δολοφονίας ήταν συγκεκριμένοι και αυτό που ψάχνουν τώρα είναι οι αποδείξεις που θα δέσουν την υπόθεση και θα τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους δράστες. Το «protothema on line» αποκαλύπτει φωτογραφίες από το εσωτερικό της τράπεζας λίγα λεπτά μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και ντοκουμέντα από τα απομεινάρια των μολότοφ που εντόπισε η Αστυνομία και αρίθμησε στο εσωτερικό του καταστήματος.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως για τους αστυνομικούς η σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης αποτελεί πρώτο στόχο και θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμούν πως υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες και μάλιστα πολύ σύντομα να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων που το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης βγήκαν για να σπάσουν, να καταστρέψουν και να σκοτώσουν και όχι για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την οικονομική κρίση.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της ομάδας των κουκουλοφόρων που έσπειραν το θάνατο σε αθώους εργαζόμενους κινούνται σε τρία επίπεδα. Σε πρώτη φάση έχουν μαζέψει και αναλύσει όλο το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες όχι μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας αλλά και διπλανών καταστημάτων, ακόμα και των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες λένε πως η ομάδα των 15 με επικεφαλής μια νεαρή αδύνατη γυναίκα και έναν άνδρα, ξεκίνησε από την Πατησίων σπάζοντας και καταστρέφοντας, όμως το γεγονός ότι φόραγαν κουκούλες, κράνη ακόμα και γάντια στα χέρια δεν τους επιτρέπει να έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεση τους.

Σε δεύτερο επίπεδο συγκεντρώνουν πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν όλο το σκηνικό και είναι σε θέση να τους δώσουν λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Τέλος, προσπαθούν μέσω πηγών στο χώρο των αντιεξουσιαστών και της πλατείας Εξαρχείων να μαζέψουν στοιχεία για την ομάδα των περίπου 15 κουκουλοφόρων που το πρωί της περασμένης Τετάρτης ξεχύθηκαν στους δρόμους αποφασισμένοι να σπάσουν, να κάψουν και να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: