Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ελληνοτουρκικά: "Έχουμε οριοθετήσει τις εκκρεμότητες"

nooz.gr
«Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη λογική ως προς την εξωτερική μας πολιτική. Δεν απομονωνόμαστε, ούτε απορρίπτουμε τις σχέσεις με όποια κράτη- και ειδικά τα γειτονικά μας- έχουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες ότι υπάρχει θολό τοπίο στη σχέση μας. Αλίμονο αν ήμασταν φοβικοί και φτάναμε να μην συζητάμε με κανέναν με τον οποίο έχουμε προβλήματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, με αφορμή την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Ερντογάν στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι η Ελλάδα έχει οριοθετήσει τα προβλήματα και δέχεται ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι η υφαλοκρηπίδα. «Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε υποχρέωση, επειδή πρόκειται για μια γειτονική μας χώρα - μια χώρα που θέλει την ένταξή της στην ΕΕ, ένταξη η οποία περνάει και μέσα από τη σχέση της με την Ελλάδα- να έχουμε σχέσεις και να συζητάμε», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

Σημείωσε δε ότι «έχουμε μια εξωστρεφή εξωτερική πολιτική και συζητάμε μαζί τους, γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως».

Σε τηλεγράφημα του πρακτορείου "Ανατολή" αναφέρεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από δέκα υπουργούς και πλήθος επιχειρηματιών. Θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: