Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΒΙ.ΠΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;

rodopinews.gr

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά την μαζική επίσκεψη Τούρκων παραγόντων στην Κομοτηνή πως πασίγνωστος και πανίσχυρος Τούρκος επιχειρηματίας (ένα μεγάλο όνομα από τα παλιά) μεταξύ άλλων έκανε πρόταση να αγοράσει …μέχρι και ολόκληρη τη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής!

Λίγο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, λίγο η μεγαλομανία και η φιλοδοξία ορισμένων βοήθησαν ώστε η φήμη να εξαπλωθεί στην πόλη και να συζητιέται σε όλα τα ανάλογα γραφεία. Το τι δόση αλήθειας υπάρχει σε αυτή τη φήμη είναι δουλειά άλλων να αξιολογηθεί.

Πάντως αν όντως το ζήτημα είναι υπαρκτό, τότε για να υπάρχει τέτοιο θερμό ενδιαφέρον για την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, πάει να πει πως υπάρχουν και δυνατότητες κέρδους και ανάπτυξης.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, εφόσον η περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής προσφέρει τέτοιες δυνατότητες ανάπτυξης και σε ένα πιθανό σενάριο να πωληθούν εγκαταστάσεις της σε εταιρείες της αλλοδαπής, άξιο είναι να διερευνηθεί το πως είναι δυνατόν εταιρείες της Ελλάδας να κλείνουν τις εγκαταστάσεις τους στην Ελλάδα αφήνοντας ανέργους χιλιάδες κόσμου και να επενδύουν σε περιοχές όπως τα Σκόπια και η Τουρκία με “φθηνά εργατικά χέρια” πολλές φορές όμως με ζημία και ταυτόχρονα εταιρείες της Τουρκίας να επενδύουν στην Ελλάδα με τα “ακριβά” εργατικά χέρια με σκοπό την κερδοφορία.

Είναι από τα περίεργα της οικονομίας που οι ανυποψίαστοι πολίτες ίσως αδυνατούν να αντιληφθούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: