Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ...


fimotro
Tην πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού κόμματος ανακοίνωσε ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, την ώρα που εντείνονται οι διαβουλεύσεις με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την έλλειψη αυτοδυναμίας στις βουλευτικές εκλογές. Η παρουσία του...

Μπράουν στην ηγεσία του κόμματος θεωρείτο εμπόδιο για ενδεχόμενη συνεργασία των Εργατικών με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι έχουν καταστεί ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων, μετά τη νίκη των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία.
Οι τελευταίοι απάντησαν στην ενέργεια του Μπράουν με μια «τελική πρόταση» προς τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, καλώντας τους να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Πιο αναλυτικά, ο Μπράουν στις δηλώσεις του ζήτησε ο διάδοχός του να αναλάβει τη θέση του έως το Σεπτέμβριο, οπότε και έχει προγραμματιστεί το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. Εξηγώντας την απόφασή του, σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια κριτική για εκείνον. Πρόσθεσε πάντως πως δεν πρόκεται να συμμετάσχει στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, επισημαίνοντας πως δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: