Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη γλίτωσε μία καταστροφή

nooz.gr
Η Ευρώπη γλίτωσε από μία «καταστροφή» εκτιμά η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της σε γαλλική εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας ως «ιστορική καμπή» το ευρωπαϊκό σχέδιο για την αντιμετώπιση τη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη.

«Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, και εμού συμπεριλαμβανομένης, είχαν κατά νού τον φόβο μίας καταστροφής εάν δεν καταλήγαμε γρήγορα σε μία συμφωνία. Όλα τα συμπτώματα που είχαν προηγηθεί της κρίσης του φθινοπώρου του 2008, λίγο πριν την χρεωκοπία της Lehman Brothers, επανέρχονταν, και είναι αδιαμφισβήτητο», τονίζει η Λαγκάρντ στη συνέντευξή της στο σημερινό φύλλο της Λεζ Εκό.

Η χθεσινοβραδινή συμφωνία σηματοδοτεί «μία ιστορική καμπή». «Δεν είναι απλώς ένας έκτακτος μηχανισμός. Υπάρχει μία αποφασιστικότητα να επανεφεύρουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο. Οφείλουμε να βρούμε τους κανονισμούς που θα μας προστατεύσουν από παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον», τόνισε η υπουργός.

«Σε κάθε χώρα θα μπορούσαμε να φαντασθούμε πως το πρόγραμμα σταθερότητας θα υπόκειται σε έγκριση από το Κοινοβούλιο προτού κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρότεινε επίσης η γαλλίδα υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: