Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πράσινα πυρά κατά Παπακωνσταντίνου μέρος 2ο!

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

http://img.protothema.gr/2086CAD4474769049F2FB481CFD5A55C.jpg

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς πράσινοι βουλευτές σε κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα εξαπολύουν σκληρή κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά, κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας με θέμα το απολογισμό του οικονομικού έτους 2009, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτριος Λιντζέρης ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται «συνταγματικές εγγυήσεις έξωθεν προτεινόμενες ή επιβαλλόμενες» αλλά μέτρα εξορθολογισμού των δημόσιων δαπανών που κάνουν εύληπτο τον προϋπολογισμό και συμπλήρωσε ότι «το διακύβευμα δεν είναι το κυβερνητικό παρών παράταξής μας και η κυβερνησιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά οι ανάγκες και απαιτήσεις πατρίδας μας». Τόνισε πως «Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί παρά να στηριχτεί σε αλλαγές που θα υπερβαίνουν υποχρεώσεις του μνημονίου και θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη» συμπλήρωσε πως «δεν είναι ανεύθυνη ούτε η σημερινή κυβέρνηση από το παρελθόν ούτε από σήμερα» και πρόσθεσε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν φέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί «ένα συνεκτικό και εφαρμόσιμο εθνικό σχέδιο που θα τις αμβλύνει».

Τέλος επέκρινε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι «αν θέλετε να εισπράξετε οφειλές, εφαρμόστε φορολογική δικαιοσύνη, δεν θα τους βρείτε στέλνοντας φυλακή μικροοφειλέτες, αρκετή ύλη έχει η δικαιοσύνη, μην δίνετε κι άλλη». Στο ίδιο μήκος και η τοποθέτηση του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου ο οποίος ανέφερε «πρέπει να αλλάξουμε ρότα, να δούμε τι θα κάνουμε με την ανάπτυξη. Φορολογικά νομοσχέδια, νομοσχέδια που το Υπουργείο Οικονομικών δεν τα έχει προγραμματίσει καλά, θα πρέπει να τα δει». Πρόσθεσε μάλιστα πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει τι θα κάνει στη σχέση του με τον πολίτη… δεν μπορεί 5-10 άτομα να στηρίζουν την συνολική πολιτική και οι άλλοι να κρύβονται… πρέπει να λέμε την αλήθεια στο λαό... Τον κόσμο τον ενδιαφέρει η αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι γιατί το ψέμα έχε μικρά πόδια και τελειώνει αύριο το πρωί».

Επιπλέον ο βουλευτής Λακωνίας μίλησε για γενικούς διευθυντές σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς οι οποίοι αν και τοποθετήθηκαν επι ΝΔ «τους αφήσαμε στις θέσεις τους να κάνουν το πολιτικό παιχνίδι τους και να οδηγούν την χώρα εκεί που την είχαν οδηγήσει και πι ΝΔ» και επέκρινε την απόφαση της συνταγματικής κατοχύρωσης της μη πώλησης δημόσιων ακινήτων λέγοντας ότι «ο πολιτικός κρίνεται από τα ρίσκα που παίρνει… Τι θα πει θα περάσουμε στο Σύνταγμα ότι δεν πουλάμε; Δηλαδή, τα χαλάσματα στην Ομόνοια δεν τα πουλάμε;».

Τέλος ο κ. Γρηγοράκος μετέφερε στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών την εικόνα της αγοράς λέγοντας ότι «έχει στεγνώσει η αγορά, υπάρχει αναστολή πληρωμών, κλείνουν μαγαζιά, ο κόσμος ζητάει δουλειά υπάρχει απόγνωση» για να συμπληρώσει πως αν η κυβέρνηση αποφασίσει να πάει σε πρόωρες εκλογές τότε θα δημιουργηθεί «χάος».
Αιχμηρή ήταν και η ομιλία του κ. Θανάση Παπαγεωργίου ο οποίος ανέφερε ότι «Γιατί ενώ πήραμε μέτρα, δεν αντιδρούν θετικά οι αγορές και αντί να μειωθούν τα spreads, έχουμε νευρικότητα και αυτή την στάση απέναντι στη χώρα;

Γιατί δεν βλέπουν προοπτική για το τι θα προκύψει από τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. Τι θα γίνει με το χρέος; Να απαιτήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να γίνει ρύθμιση του χρέους για ένα μεγάλο διάστημα, αλλα με επιτόκιο καλό». Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση που θέλει την Γερμανία να καθορίζει τις εξελίξεις ενώ πρότεινε να πουληθούν μικρής αξίας κτίσματα από δωρεές καθώς η πώληση μετοχών της Εθνικής θα ήταν «ξεπούλημα».

Ο κ. Γιάννης Αμοιρίδης ανέφερε ότι «η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα με όλα αυτά που συμβαίνουν, πρέπει να μας προβληματίσει και πρέπει να δώσετε την οικονομική εκείνη δυνατότητα ώστε να μειωθεί αυτή η πίεση της κοινωνίας, η αρνητική αντίδραση της κοινωνίας, ώστε οι πολίτες να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς» ενώ πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται κύριε υπουργέ ότι προχωρώντας την οικονομική μας πολιτική και σίγουρα τις περικοπές, αυτές δεν μπορεί να είναι οριζόντιες όταν αφορούν ευαίσθητα τμήματα του προϋπολογισμού όταν αναφέρονται στην υγεία, την ασφάλεια των πολιτών και στην παιδεία. Ισως εκεί θέλει μια διαφορετική αντιμετώπιση, έναν εξορθολογισμό».

Τέλος, ο κ. Αμοιρίδης και με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να διαπραγματευτεί καλύτερα και με σκληρότερους όρους τονίζοτάς του πως «οι Έλληνες έχουν κάνει πάρα πολλές θυσίες. Πάρα πολλές και πολύ μεγάλες προσπάθειες. Ολοι οι Έλληνες. Και αν δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα , τότε καλό είναι να καταλάβουν ότι οι Ελληνες το πρόβλημα της χώρας θα το μεταφέρουν σε πρόβλημα του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: