Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Ακόμη περισσότερο κόσμο συγκέντρωσε την Τετάρτη το δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Η κεντρική πλατεία Ινονού εκτιμάται ότι γέμισε με τουλάχιστον 50 χιλιάδες ανθρώπους, περισσότερους και από το συλλαλητήριο τις 28ης Ιανουαρίου...

Συνθήματα και πανό στράφηκαν και πάλι εναντίον της Άγκυρας και προσωπικά κατά του τούρκου πρωθυπουργού.
Η αντίδραση της Άγκυρας
«Είναι φυσιολογικό να διατυπώνονται συγκεκριμένα αιτήματα σε νόμιμο πλαίσιο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πλατφόρμα όπου επικρίνεται άδικα η Τουρκία και επιχειρείται η αποδυνάμωση των δεσμών αδελφότητας μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ».
Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα πανό και τα συνθήματα που υπήρχαν στη νέα διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Ο κ. Νταβούτογλου, μετά τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον δήμαρχο Καντίρ Τοπμπάς ανέφερε ότι «η ευαισθησία μας στο θέμα αυτό είχε διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό, αλλά και γενικότερα σε κάθε επίπεδο στην Τουρκία. Το γνωρίζουν και οι αδελφοί μας, της ΤΔΒΚ. Όπως είπα, μπορεί να διαπιστώνονται αιτήματα και απόψεις, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: