Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

«Αψηφούσαν τον κίνδυνο και πάντα έτρεχαν πρώτοι»

Τα αποτυπώματα και το κλεμμένο αυτοκίνητο θα ρίξουν φως στην υπόθεση


http://img.protothema.gr/2CA486C8843900A9750DEC7E72AD7EC4.jpg
Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να συμπληρώσουν δύο χρόνια στην Αστυνομία οι δύο αστυνομικοί που έπεσαν νεκροί το βράδυ της Τρίτης από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών. Ηταν όμως από τους πλέον αξιόμαχους και αποτελεσματικούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με πολλές συλλήψεις στο ενεργητικό τους και όρεξη για δουλειά… «Πάντα έτρεχαν πρώτοι στα συμβάντα…», λέει συνάδελφός τους από το Μενίδι που έχει δουλέψει μαζί τους και προσθέτει: «Θεωρούνταν από τα καλά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας». Μάλιστα, όπως λένε πληροφορίες, είχαν βραβευτεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για τις συλλήψεις σκληρών κακοποιών που έκαναν πριν από λίγους μήνες.

Ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης ήταν 8 μήνες πιο παλιός στο Σώμα. Παιδί της διπλανής πόρτας, μπήκε στις 19 Οκτωβρίου του 2008 στους Ειδικούς Φρουρούς, όχι μόνο για βιοποριστικούς λόγους, αλλά γιατί από μικρός ήθελε να γίνει αστυνομικός. Αλλωστε είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και συγκεκριμένα στους αλεξιπτωτιστές… «Γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως η καταγωγή του είναι από τη Μυτιλήνη. Μεγάλωσε και ζούσε στο Περιστέρι», λέει αστυνομικός για τον άτυχο 23χρονο και προσθέτει: «Παιδί φτωχής οικογένειας - ουσιαστικά αυτός τους συντηρούσε… Μάλιστα όταν πριν από περίπου έξι μήνες πέθανε ο πατέρας του, ανέλαβε εξ ολοκλήρου να ζήσει την οικογένειά του. Η μητέρα του δουλεύει περιστασιακά ως καθαρίστρια, τον τελευταίο καιρό, όμως, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχει και τρεις ακόμη αδελφές…».

Ανάλογη είναι και η πορεία του 22χρονου αστυφύλακα Γιώργου Σκυλογιάννη. Ο μικρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπήκε στην ΕΛ.ΑΣ. την 1η Ιουλίου του 2009. Μεγαλύτερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας -έχει άλλα τέσσερα αδέλφια- έφυγε μικρός-μικρός από το χωριό του, το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, για να γίνει αστυνομικός στην πρωτεύουσα. Αλλωστε η οικογένειά του τα έφερνε δύσκολα βόλτα και έπρεπε ως μεγαλύτερος να βοηθάει και αυτός οικονομικά. Ο πατέρας του, Χρήστος, εργάζεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικάλων, ενώ η μητέρα του είναι υπάλληλος στην καθαριότητα του δήμου…

Στην πόλη της Θεσσαλίας η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο δυναμικός Γιώργος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τριών κακοποιών…

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των αδίστακτων δραστών. Οι πληροφορίες λένε πως πιθανότατα πρόκειται για συμμορία σκληρών αλλοδαπών που πραγματοποιούν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων και ληστείες σε τράπεζες, καταστήματα και περίπτερα. Αρχηγός της ομάδας είναι ένας καταζητούμενος για δολοφονίες, ενώ ερευνάται αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες που στις 8 Φεβρουαρίου δολοφόνησαν περιπτερά στο Μενίδι για να του αρπάξουν λίγα ευρώ. «Μετά τα αποτελέσματα της βαλλιστικής που βγήκαν καθαρά περιμένουμε την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο κλεμμένο Volvo για να προχωρήσουμε στο στάδιο των ερευνών», λέει αξιωματικός και προσθέτει: «Κάτι που αναμένεται να γίνει από ώρα σε ώρα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: