Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Καθαρός» ο οπλισμός που βρέθηκε μετά τη συμπλοκή στου Ρέντη

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής

Αστυνομικοί στον τόπο της συμπλοκής
Αστυνομικοί στον τόπο της συμπλοκής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια τα όπλα που βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο των δραστών που εκτέλεσαν τους δύο αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους δυο το βράδυ της Τρίτης στη περιοχή του Ρέντη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Επρόκειτο για ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, πρέπει να υπήρχε και δεύτερο καλάσνικοφ το οποίο πήραν μαζί τους οι δράστες και δεν θεωρούν απίθανο οι αστυνομικοί, το συγκεκριμένο όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα εγκλήματα.

Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήταν τέσσερις και όχι τρεις που ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της ένοπλης ληστείας που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε περίπτερο το Μενίδι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη ληστεία διέπραξαν τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι ενώ ο τέταρτος συνεργός τους οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους οι δράστες μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από το νοσοκομείο όπου μετέβη για να ενημερωθεί για την κατάσταση ενός εκ των τραυματιών αστυνομικών, χαρακτήρισε την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και ζήτησε να άποφεύγονται τα χρήγορα συμπεράσματα.

«Η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή και ως εκ τούτου η έρευνα θα ολοκληρωθεί όταν εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, εκείνο που θέλω να παρακαλέσω είναι να μην σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις ελλείψεις σε υλικά μέσα στην Αστυνομία, σημείωσε πως «είναι οι ελλείψεις που αφορούν ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο» και διαβεβαίωσε πως όσον αφορά την κυβέρνηση και την πολιτεία γίνονται προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κατέληξε, ωστόσο, πως «η αλήθεια είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται διαρκώς, απαιτεί τον εξοπλισμό των δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας, απαιτεί συνεχή κονδύλια και εκσυγχρονισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: