Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Επιχειρησιακά λάθη καταγγέλλουν οι αστυνομικοί για το μακελειό στον Κηφισό

Προχώρησαν σε ημίωρη αποχή

Δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής
Δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη των τριών κακοποιών η οποία είχε ως αποτέλεσμα το μακελειό στον Κηφισό καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, που την Τετάρτη προχώρησαν σε ημίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ.

«Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα» κατήγγειλε στον Βήμα 99,5 πρόεδρος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Σπήλιος Κρικέτος.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Νίκος Καραδήμας κατήγγειλε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 ότι την ώρα της δολοφονίας των δύο αστυνομικών 14 περιπολικά, αντί να είναι στο καθήκον της προστασίας του πολίτη και άρα διαθέσιμα και για το περιστατικό, ήταν επιφορτισμένα με το να φυλάσσουν οικίες παραγόντων ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές αυτών.

«Εντάσσουν νεαρά, άπειρα παιδιά στην ομάδα ΔΙΑΣ, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς τα ειδικά κράνη και τα αλεξίσφαιρα. Έτσι, το συμβάν ήταν –δυστυχώς- αναπόφευκτο» υποστήριξε, σημειώνοντας πως ετοιμάζεται επίσημη καταγγελία, προκειμένου να ανατραπεί η κατάσταση, που επικρατεί με τη φύλαξη των ακίνητων στόχων.

Το απόγευμα της Τρίτης τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε τζιπ μάρκας Volvo και χρώματος γκρι, λήστεψαν ένα περίπτερο στην οδό Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι.

Πριν από τις 7 το απόγευμα, το κέντρο της Αμεσου Δράσης ενημερώθηκε και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν εντολή να αναζητήσουν το κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, αυτοκίνητο.

Λίγο μετά, στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, οι άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και άρχισαν την καταδίωξή του.

Ο οδηγός του όμως, ξαφνικά, σταμάτησε το όχημα και δύο συνεργοί του κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών χρησιμοποιώντας πιστόλι και καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο αστυνομικών, ο σοβαρός ενός άλλου και ο ελαφρύτερος ακόμη ενός άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι κηδείες των άτυχων αστυνομικών θα γίνουν την Πέμπτη.

Ενός λεπτού σιγή και στη Βουλή

Η Βουλή, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής ύστερα από πρόταση του προέδρου της Φίλιππου Πετσάλνικου, απέδωσε ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο αστυνομικούς.

Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε συντετριμμένος για τον θάνατο των δύο νέων ανθρώπων και υπογράμμισε την εκτίμηση της Βουλής προς όλους τους αστυνομικούς, που καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Εκφράζοντας εκ μέρους της Βουλής τα θερμά συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς, αλλά και την ευχή για ταχεία ανάρρωση των συναδέλφων τους τραυματιών, ο Φίλιππος Πετσάλνικος κατέληξε:

«Οφείλω να αναφερθώ σε όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά, υπό επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους και να υπογραμμίσω ότι το πράττουν αυτό για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Τους εκτιμούμε και τους τιμούμε για αυτό.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: