Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέο σκάνδαλο για χάρη της S&B στη Μήλο

Πενία ή διαπλοκή;


http://img.protothema.gr/C19DFB04435F405C726BB888E8CD4B85.jpg
Στο ακροατήριο παραπέμπεται η υπόθεση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Μήλου από την S&Β, μετά την δίωξη που είχε ασκήσει προ τριετίας ο Εισαγγελέας.

Εκτός απροόπτου αναβολής, η υπόθεση είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί αύριο και αφορά το φάκελο που είχε διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη από το τέως υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αμέσως μετά την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 392.000 ευρώ στην βιομηχανία ορυκτών για την διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων της.

Ο εισαγγελέας αξιολογώντας την πράξη βεβαίωσης παράβασης των επιθεωρητών περιβάλλοντος, προχώρησε στην διερεύνηση της υπόθεσης και το γεγονός ότι την οδηγεί στην δικαιοσύνη αποδεικνύει τη σοβαρότητά της ώστε να αποφασίσει το δικαστήριο το αξιόποινο των πράξεων.

Η υπόθεση όμως κινδυνεύει να βγάλει στον «αφρό» την βιομηχανία καθώς το ψαλίδισμα των οδοιπορικών στο υπουργείο Περιβάλλοντος καθιστά αδύνατη την μετακίνηση των επιθεωρητών στο νησί, οι οποίοι έχουν κληθεί για να καταθέσουν στο δικαστήριο της Σύρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΚΑ σκέφτεται να μην εκπροσωπηθεί στην δίκη, παρά το γεγονός ότι οι μαρτυρίες των επιθεωρητών είναι πολύ σημαντικές για να σχηματίσει το δικαστήριο εικόνα για τις πραγματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον της Μήλου από τις δραστηριότητες της S&B.

Το μνημόνιο έχει περιορίσει δραματικά τους πόρους στο υπουργείο με αποτέλεσμα να καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθούν χρήματα για να αποζημιωθούν όσοι κάλυπταν μέχρι σήμερα τα υπηρεσιακά ταξίδια με δικές τους δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: