Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τα γεγονότα της έκρηξης έξω από την οικία Χηνοφώτη στη δίκη των «Πυρήνων»

Δεν αναγνώρισαν κατηγορουμένους


Στιγμιότυπο από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου γίνεται η δίκη
Στιγμιότυπο από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου γίνεται η δίκη (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκε η δίκη για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο επικεντρώθηκε στα γεγονότα που αφορούσαν την έκρηξη έξω από την οικία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Π.Χηνοφώτη, στις 11 Ιουλίου 2009, εξετάζοντας αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή καθώς και ενοίκους της πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο εξέτασε εκτενώς τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Εσωτερικής Τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ομάδα των αστυνομικών που παρακολουθούσαν την οικία Χατζημιχελάκη στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η κατάθεσή του συμπλήρωσε το «παζλ» των καταθέσεων που έδωσαν τη Δευτέρα οι τρεις υφιστάμενοι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το κτίριο.

Ο προϊστάμενος κατέθεσε ότι δεν αναγνωρίζει τους κατηγορουμένους ως τα πρόσωπα που έμπαιναν κατά καιρούς στην παρακολουθούμενη οικία. Εξαίρεση αποτελούν οι Χ.Χατζημιχελάκης και Ε.Γιόσπας, τους οποίους αναγνώρισε μια και ήταν μόνιμοι κάτοικοι στη συγκεκριμένη οικοδομή και γι’ αυτό εισέρχονταν σε τακτική βάση.

Την ερχόμενη Τρίτη ο προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής θα εξετασθεί διεξοδικά από τους συνηγόρους, οι οποίοι όπως έχουν σχολιάσει θεωρούν ότι πρόκειται για τον βασικότερο μάρτυρα, ο οποίος «στηρίζει όλο το κατηγορητήριο» και αν η μαρτυρία του καταρριφθεί, η υπόθεση θα λάβει μια ολότελα νέα τροπή.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: