Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Cosmote: Μέχρι και τρία έτη καθαρών μισθών οι αποζημιώσεις


Στοιχεία εθελουσίας εξόδου διαθέτει το πρόγραμμα κατάργησης 120 θέσεων εργασίας στον όμιλο της Cosmote, στο πλαίσιο προγράμματος βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας. Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση που απέστειλε πριν λίγο η διοίκηση της εταιρείας, το πακέτο αποζημίωσης που θα λάβουν οι εργαζόμενοι “υπερβαίνει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, δεδομένης της κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και συνολικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος”.

Στην ίδια ενημέρωση αναφέρεται ότι σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια δέσμη κινήτρων αποχώρησης και έχει ως στόχο “να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για την από κοινού λύση της συνεργασίας, στους εργαζόμενους που επηρεάζονται λόγω κατάργησης της θέσης τους”.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν από την εταιρεία θα λάβουν:

- Τη νόμιμη αποζημίωσή τους με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας τους

- Από 8 έως 12 μισθούς, ανάλογα με την ηλικία τους, με την κλίμακα να ανεβαίνει ανάλογα με την ηλικία.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 25 ετών θα λάβουν επιπλέον 8 μισθούς, 26-35 ετών 9 μισθούς, 36-45 ετών 10 μισθούς, 46-55 ετών 11 μισθούς και άνω των 55 ετών 12 μισθούς.

- Επιπλέον 5-13 μισθούς, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του εργαζομένου και τον αριθμό παιδιών που έχει


- 1-2 μισθούς αν επετεύχθη υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση της τελευταίας διετίας.

Το πρόγραμμα ευνοεί ιδιαίτερα μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζομένους με παιδιά οι οποίοι μπορούν να λάβουν απολαβές που φτάνουν μέχρι και τα τρία έτη καθαρών μισθών.

Ιδιαίτερα σημαντικές, εν μέσω κρίσης, είναι και οι υπόλοιπες παροχές του πακέτου, αφού η εταιρεία θα διατηρήσει μέχρι το τέλος του 2011:

- Το ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για τους εργαζόμενους και τα μέλη της οικογένειάς τους χωρίς κόστος για αυτούς
- Τη σύνδεση κινητού τηλεφώνου σε προνομιακό εταιρικό πρόγραμμα
- Την κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων
-Την δυνατότητα να λάβουν το σύνολο του συσσωρευμένου κεφαλαίου που τους αναλογεί στο εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, εφόσον συμμετέχουν σε τέτοιο.


Πηγή:www.capital.gr


i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: